DVR Kayıt Cihazı HDD Format Sorunu

Alkapida

Üye
Katılım
25 May 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba Arkadaşlar DVR Kayıt Cihazına 10TB Kapasiteli Seagate HDD Satın Aldım. Ancak Bu Cihaz HDD Formatlamıyor Hata Veriyor. Daha Önce 2TB Seagate HDD Almıştım Onda Hiç Problem Yaşamadım.

Acaba DVR Kayıt Cihazım HDD nin kapasitesi Büyük Olduğu İçin mi Formatlamıyor?
Bu HDD yi Bilgisayarda Formatlayıp Cihaza Takma İmkanım Var mı?
Bilgisayarda Formatlayıp DVR Cihazına Takarsam Çalışır mı?

Cevaplarınız İçin Şimdiden Çok Teşekkür Ederim.
 
DVR-11xx Serisi.pdf - 10.0 MB

HDD'in bu DVR ile uyumlu olması gerekiyor. Daha önceden değişik markalar ve HDD kapasiteleri, bu cihazlarla test edilip uyumlu olanları kullanım kılavuzunda (Marka adı- model numarası- Boyut kapasite (GB-TB) -Sürücü tipi (SATA gibi) tablolar şeklinde (Yukarıdaki pdf'de 108.sayfadaki gibi) bu kullanım kılavuzunda yer almakta. Sizin satın aldığınız HDD'in teknik özellikleri, netten cihazınızın marka, modelini yazarak indireceğiniz Kullanım Kılavuzunda yer alıyorsa uyumlu olur, cihaz tarafından kendiliğinden formatlanarak kullanılabilir. Aksi durumda onu harici formatlayarak veya dışarıdan pc'den formatlatlayarak içine yerleştirirseniz eğer, bazı formatlanma farkları yüzünden yine uyum sorunu olup cihazda yine kullanamazsınız. Böyle bir durumda bu HDD'i iade edip uyumlu olanını satın alıp kullanmalısınız.

Nedeni ise bu konuyla ilgili olarak üstteki kılavuzda yer alan aşağıdaki bu uyarıdır. (Üstteki pdf'nin 17. sayfasından bir alıntıdır.)

HDD üzerine kayıt yapmadan önce, HDD aygıtı DVR tarafından biçimlendirilmelidir. Çünkü standart bilgisayar formatı DVR için uyumsuzdur. Bu işlem, aletler çubuğunda ana menü altındaki “Bakım” bölümünde yapılır. Ayrıntılı bilgi için 5.2.5 HDD bölümünü inceleyiniz. HDD boyutuna bağlı olarak, biçimlendirme işlemi birkaç dakika alır. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst