Dvp28Sv S/S Uçları

bybugu

Üye
Katılım
25 Mar 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba;
DVP28SV Transistör çıkışlı bir plc ile bir proje geliştirmekteyiz.Fakat plc nin input terminallerinde 2 adet S/S ortak uç var.İlk S/S ucuna eksi vererek pnp elemanlarımızı kullandık.Fakat bazı elemanlar npn olduğu için diğer S/S ucuna artı bağlayarak kullanmak istedik.

Bağlantıları yaptıktan sonra plc terminalleri kısa devre olmaya başladı.Bağlantıları kontrol ettim herhangi bir problem yok.Hatta tüm terminalleri çıkartarak ilk S/S ucuna eksi diğer S/S ucuna artı bağladım yine de kısa devre oldu.

Nerede hata yaptığımı bulumadım,yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bybugu arkadaşım bildiğim kadarı ile 28sv plc yi aynı anda hem source , hem sink modda kullanamıyorduk. Ya bütün s/s uçlarına (-) yada s/s uçlarına (+) bağlamak lazım.
 
sayın üyemiz bizzat elimde aynı plc den olduğundan ölcü aleti ile kontrol ettim iki s/s ucu iceriden kısa devre edilmis durumdadır.
 
Evet arkadaşlar sizin söylediğiniz gibi bağlanmıyormuş.Teşekkür ederim yardımlarınız için,kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,886
Son üye
Lama

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst