DVP04TC uygulaması hakkında destek

wild_for

Üye
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
315
Puanları
31
Şimdiden teşekkürler.

Rezistans ve genellikle J tipi termokuplden oluşan ısıtıcı kontrolü için Enda ET4420 ısı kontrol cihazlarını kullanıyoruz. Bununla örneğin 430 derece sıcaklığa ayarlıyorum. ET4420 ile bu sıcaklık değerine ulaşılınca değer neredeyse sabit olarak kalıyor.


PLC: 14SS211T, HMI:DOP-B07S410 donanımının yanına DVP04TC modülü kullanmayı düşünüyorum. Daha önce hiç kullanmadım. Böyle bir geçiş için yapmam gerken değişiklikler hakkında bilgisi olanlardan şu konularda destek isitiyorum.

1- ET4420 ile SSR çıkışları aracılığıyla SSR'leri kontrol edebiliyoruz. Bu işlemi yapmak için PLC'den hızlı çıkış kullanmak mı gerekir? yoksa normal çıkışı kullanarak normal anahtarlama yeterli olur mu? Yani yukarıda verdiğim 430 derece için mesela 425 ile 435 derece arasında aç-kapa yaptırmak yeterli olur mu?

2- ET4420 de Pidt (self tune) işlemi ile PID ayarlarını cihaz kendi yapıyordu. Bu işlemi PLC ile nasıl gerçekleştirebiliriz? Yani gerek var mı? Yoksa farklı bir yol mu izlenmeli?


Daha önce söylediğim gibi plc ile ısı kontrolü yapmadığımdan sorduğum sorular da anlamsız veya saçma olabilir. Bu yüzden kusuruma bakmayın ve Şöyle şöyle yap, biz şu şekilde yapıyoruz diye fikirleriniz varsa onlara da açığım.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Eğer ssr kullanacaksan PID ile plc nin kendi çıkışlarını kullanarak aynı sonucu elde edersin. Önemli oln PID parametrelerini doğru girmen.
Zaten bir çok uygulama var örneklerden bir tanesinin PID parametrelerini kullansan yeterli olur.
 
SSR kullanmazsam o zaman kontaktör felan kullanmam gerekecektir diye düşünüyorum. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.
PLC'nin kendi çıkışından kastınız "yüksek hızlı çıkış" değilde herhangi bir çıkış olarak anladım. umarım doğru anlamışımdır.

Teşekkürler.
 
SSR kullanmazsam o zaman kontaktör felan kullanmam gerekecektir diye düşünüyorum. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.
PLC'nin kendi çıkışından kastınız "yüksek hızlı çıkış" değilde herhangi bir çıkış olarak anladım. umarım doğru anlamışımdır.

Teşekkürler.
Isıtıcı kontrol edecekseniz SSR kullanmanız gerek.
 
Yüksek hıza ihtiyacınız yok. Step veya Servo sürmeyeceğiniz için ihtiyacınız yok.
 
PLC ilede autotunning yapabilirsiniz PID bloguna
 
04TC MODÜLÜNÜ KULLANARAK BU PROGRAMI YAPARSAN PID OTOMATİK OLARAK SENIN VERDİĞİN SET DEĞERİNİ HESAPLAYACAK VE SÜREKLİ O DERECEDE TUTACAKTIR...
Adsız.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,190
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst