Duy ile ampuldeki watt uyumu yardım

Laracan

Üye
Katılım
28 Ağu 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
51
Son zamanlarda loş ışıklı salonuma uygun avize bulamamam nedeniyle kendimi elektrik dünyasının içinde buldum. Araştırdıkça derinlere iner buldum kendimi ve işin "bir salona yeterili ışığı avize hoşluğunda nasıl sağlayabilirim" kısmından giriş yapmış bulunuyorum elektrik dünyasına. Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Duyun üzerinde max 13 watt yazıyor. Salonumda ihtiyacımı karşılayacağını tespit ettiğim lümen değerinin 1800 olması nedeniyle 22 wattlık led ampul aldım. Duydaki max değeri sonradan farkettim. İkeadan aldığım bu malzemelerle ilgili sitesinden kontrol etmeme rağmen daha yüksek watt karşılayan bir duy bulamadım. Avizeye uyumundan dolayı (estetik açıdan) başka duy almak istemiyorum. Duyun watt değeri yükseltilebilir mi?
Bu işi bilen kişilere çok komik gelen bir soru olmuş gibi hissediyorum ancak avizelerin estetiği uğruna aydınlık bir ortamdan vazgeçmek istemediğimden içinden çıkılmaz bir denklem içinde çabalamaktayım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Keşke resimleyebilseydiniz. Ama genelde duy un üzerine kapasite yazmaları duyun değil de armatürün ( genel de kapalı tipler de ) fazla ısınmaması için belirtilen bir değer. Siz led ampül kullanacaksanız zaten flamanlı ampul kadar ısınmayacağından bu ampulleri kullanmanız da bence sakınca yok
 
Led ampul tercih edersen duydaki sınır wat değerinin önemi kalmaz akkor lambanın verdiği wat cinsinden ışığı led 1/5 güçte verir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst