Duvara Uydu Anteni Kablosu Nasıl Takılıyor?

Emrahin

Üye
Katılım
4 Ağu 2011
Mesajlar
11
Puanları
1
Arkadaşlar çok cahilce bir soru olacak ama bir o kadar da kolay, bilmeyen için muamma bir şey soracağım.

Apartmanımızın tepesinde tek çanak var bütün binaya yayın veriyor. Malumunuz her dairede de duvarda uydu anteni girişi var. Daha önce hep balkona çaktığım çanaklara bağlantı yapıyordum, çanaktan uydu alıcısına bir kablo tamamdı iş. Duvardaki bu uydu anteni deliğine nasıl kabloyu sokuyoruz arkadaşlar?

Kablonun iki ucunu sıyırdım bir tanesini uydu alıcıya taktım tamam. Elektrikçiye gittim diğer uç için ufak siyah bir şey var sağlam tutması için onu da yaptım, duvardaki deliğe taktım, ama bir türlü TV'ye görüntü gelmedi. Salondaki TV de aynı sistem, onu bir arkadaş gelip bağlamış görüntü geliyor. Nasıl yaptığına bakamıyorum çünkü öyle sağlam sokmuş ki kabloyu duvara çekip çıkartamadım kopar eder diye.

Yani özetle duvardaki TV-uydu girişlerinden nasıl görüntü alıyoruz, uydu anteni kablosunu nasıl duvara takıyoruz :)
 
Uydu cihazı lazım. Uydu ara kablosuyla duvardan uyduya giriş ve skart üzerinden tv ye bağla.

Sitedeysen genelde çatıdan senin kablo bağlanmamış oluyor. Görevliyi çağır çatıdaki kablo ucunu dağıtıcıya bağlasın.
 
Evet uydu cihazına bağlıyorum duvardan. Daha doğrusu bağlayamıyorum, acaba gözden kaçırdığım bir şey mi var. Yani bu şey, basit bir uydu alıcı anteninin iki ucunu soyup birisini uydu alıcısına, diğerini duvara sokmaktan ibaret değil mi? Dönüştürücü, çevirici, aparat vs. vs. mi var acaba niye olmadı anlamadım..
 
İki ucunda fiş olacak. Bunları da taksın elektrikçi. Vidalı fişler. Öyle ucunu sokmakla olmaz. Çevirerek sıkıca bağlantı yapacaksın
 
Hmm.. Ben duvara direk kabloyu sokuyor bantla tutturuyordum. Demek iki uçta fiş olacak. Anladım elektrikçiye kabloyu götüreyğim halletsin. İşte hiç bilmeyince tuhaf oluyor. Çok teşekkür ederim, sorun %90 çözüldü. Ne olduğunu, olmadığını anladım en azından çok sağol
 
elektrikçiden alacağın bir erkek anten fişi ile bu işlemi kolayca yapabilirsin.
 
odalarda giriş kutusu olması yayın almak için yeterli midir yoksa giriş prizi içinde bir bağlantı gerekir mi?
 
o giriş kutusuna bir sinyal alıcı anten bağlıysa yayın alabilirsiniz yok eğer kutu bağlantısı boşsa boşuna uğraşmayın Ayrıca kutu ne kutusu uydu mu karasal anten mi?..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst