Duvar tipi Klimayı modifiye etmekle ilgili bir soru.

rknsycck

Üye
Katılım
6 Şub 2017
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba arkadaşlar, evimde bulunan bir klimayı (bosch) hemen yanında duran bir dolabı soğutmak/ısıtmak amacıyla kullanmak istiyorum. Hem odayı soğutacak hemde dolabın içini soğut tutacak. Arabalardaki torpido gözü soğutucusu gibi yani.
Soru şu; bir duvar tipi klimaya ek bir bakır boru bağlatmak ve o boruyu soğutmak istediğim dolaba monte etmek mümkün müdür? Aşağıda sorumun şematik hali var.

(Amacım dolabın içini 20-25 derece aralığında tutmak.Bunun için klimayı kullanmak.)
KLİMA.jpg
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Fikir olarak güzel olabilir, yani yapılamayacak veya hiç olmayacak bir şeydir de demiyorum. Ama teknik olarak düşündüğümüzde boruların klima ünitelerinde bile çok şartlı şurtlu olduğu, çok fazla da uzun tutulamadığı, soğutma yükünün iki yollu vanalarla aktarımı veya ortak paylaşımılı bir kullanımında büyük sıkıntılar olabileceğini, elinizdeki klimadan da yeterince soğutma yükünü çok verimsiz olarak alabileceğinizi düşünüyorum. Böyle bir fikir gerçek hayatta tutulsaydı zaten klimalara bu tür opsiyonu da hiç düşünmeden eklerledi, tüm klima tasarım müh.leri veya teknik ar-ge elemanları. Bir de bu yönüyle düşünürseniz çok daha iyi olur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Klima kompresor motoru eklediginiz bakir borulari besliyecek kadar guclu olamiyacagi icin verimsiz olur gaz hacmi ek sogutma sistemi de olunca yeterli gelmicektir gazi gerekli hacme yukselseniz dahi kompresore kapasitesiden fazla yuk yuklencegi icin verim siz olur kanatindeyim
 
Aslında biraz tatsız bir benzetme olacak ama şu anda bir benzetme olarak da bu aklıma geldi. Elleri ve kolları olmayan sadece gövdesi ve başı olan özürlü bir adama, Akdeniz'de o zamanlarda çok medyatik olan ve organ nakillerini ard ardına yapan (Tüm bu ameliyatlarıyla şimdiye değin yapılamayanı yapıp da başaran ve adeta reklam kokan) bir profesör; hem 2 kolu, hem de 2 bacağı ayni anda (Araya belirli bir zamanı koysaydı belki o zaman bu adamın kalbi buna daha iyi uyum da sağlayabilirdi) takarak organ naklini biraz aşırıya kaçıp gerçekleştirince, bu zavallı adamın kalbi kanı yeterince (Alışık olamadığı 2 kol ve 2 bacağa da pompalamaya çalışırken) pompalayamadığından durdu ve adam boş yere vefat etmiş oldu. Genç bir arkadaştı ve annesinin desteğiyle bu çok zor hayata tutunuyordu.

Klima tadiat örneğinde de bence bu aynidir, siz Midyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmamayı devamlı düşünmelisiniz bu hayatta, temel bir prensip olarak. Güzel ve verimli olarak tek başına çalışan klimanız ile ekstra soğutmak istediğiniz hacim yeterince soğumayıp sistem tıkanabilir, çok büyük olasılıkla. Bence bu tadilatı tam olarak rafa kaldırın ve hiç düşünmeyin. Hiç olmazsa klima sağ olarak kalsın, yukarıdaki ölümlü insan örneğindeki gibi arada heba olup gitmesin derim, kendi düşünceme göre. Kolay gelsin.
 
Yorumlar için çok teşekkür ederim. Dolabı bir şekilde istediğim şekilde soğuk tutmak istiyorum. Haliyle elimde klima olunca ondan yararlanmak istedim. Ama belli ki bu pratikte zor. Bu durumda dolaba montajlayabileceğim basit ve pratik bir soğutma sistemi bulmaya odaklanmalıyım.
 
Kendiniz yapacaksınız 1/2 kompresör +kondansatör+evaporatör +filtre +kurutucu+ bakır boru kullanılan malzeme kalitesi ne göre 1200-2000tl çıkar .
 
Yapılabilir.Klima iç ünite dönüş hattı üzerine mini bir evaparatör eklenebilir.Bu mini evaparatöre bir iki adet pc fanı ilave edilebilir.Fakat..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst