Duvar saatini 18650 pille çalıştırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tan er
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
beyin fırtınası iyidir, tek sorun görüntü estetiği. onu da sorun etmezsen tadından yenmez. bir de hocam sıfatını bana kullanma lütfen.

Elbette... Dip notu fark ettim. Alışkanlık işte. Şimdi ben sizin dediğinizi yapsam sizin tabirinizle pillere şerefsizlik yapacağım için pillerin nazarında şerefsiz olacağımdan vaz geçtim. İşin esprisi tabi. Zaten sizin dediğiniz durumda 2S bataryaya yükselince klasik cep telefonu şarj aletini kullanmanın pratikliğini de yitirmiş olacağız. Görüntü arkada kalacağı için sorun değil.

Hocam teşekkürler. Verimi oldukça iyi bir modül önermişsiniz aklıma takılan küçük bir soru oldu. Lion pil ortalama 3 volt ile 4.2 volt aralığında çıkış verecek. Bahsettiğiniz voltaj düşürücü olan "mini 360 voltaj regülatörünün" giriş voltajı en az 4.5 volt olmalı diyor.
  • Giriş voltajı: DC 4.5 / 23V
  • Çıkış voltajı: Dc 1V / 17V Ayarlanabilir
muhtamelen lityum pil voltajıyla sapıtır güvenilir sonuç vermez.

Mesela bir kumandaya lityum pil çok mantıklı olabilir, tp4056yı göm içine pil çıkışına da bir diyot ile kumandayla çok verimli olarak kullanabilirsin, ama 1,5v ve çok uzun ömürlü bir cihaz için gereksiz. Tofaşa şerit takip takmak kadar mantıklı olabilir yani.

@tan er usta, piller orada yatacağına, öyle veya böyle işe yarasınlar. işin artı tarafı el yetenekleri gelişir. şerefsizler ekmek su istemiyorlar ama beklediler mi bayatlayıp ölüyorlar. hiç değilse saati çalıştırsınlar o pencereden bak. elimde 5 volt bir dc motor var. 18650 de eşekler gibi çalışıyor. 2s 8amper bms ile çalışmadı. bms kilitledi. ben de 2s 20 amper aldım, onda denedim yine yemedi. 3s 40 amperde çalışıyor ama motor yanacak diye korkuyorum.
scootter bataryam iflas etmiş :( ölü pilleri ayıkladım. şimdi bir miktar pilim var. 3s 60 amper kart aldım onda deneyeceğim 12,6 volt batarya ile naked motoruma bağlamayı düşünüyorum.

LM 2596 (Verimi nispeten kötü %92) modülün giriş voltajı min 3.2 volt yazılmış(teyide muhtaç) Çıkış 1.5 volt veriyor. Sanırım bu modül işimi görecek. 1745099748671.webp

lanet olsun içimdeki insan sevgisine, ilk mesajımda ben söylemiştim. şimdi zeki müren de bizi görecek değil mi?

lanet olsun içimdeki insan sevgisine, ilk mesajımda ben söylemiştim. şimdi zeki müren de bizi görecek değil mi?
Evet bende tekrar baktım demişsiniz ama biraz detaya inince onunda olmadığını hatırladım. LM2596 nın datashettine tekrar baktım maalesef min 4.5 volt diyor. Valla piyasa her türlü teknik hata var bir yerde 3.2 volt diyor başka bir yerde 4 volt diyor 4.5 diyor v.s bir değişik anlamadım.
https://www.mouser.com.tr/ProductDe.../LM2596S-ADJ-NOPB?qs=X1J7HmVL2ZHoMN0DLDcNog==

aliexpress artık çok pahalıya geliyor temu daha uygun. kabaca hesap yaptım temu da % 60 üzerine koyuyorsun, aliexpress te %90 filan
https://www.temu.com/tr/2-adet-mp15...45100948626_gbpwqkatll&_x_sessn_id=h6eplc14tp
lm2596 dedim, çünkü aklıma ilk o gelmişti, meşhur assolistimize laf söyletmem. ama o da ucuz paraya, düşük voltaja çalışmıyormuş.
insanız hepimiz hata yapabiliriz. önemli olan hata yapmak değil. kasıt olmaması ve ders alınabilmesi.

Hocam teşekkürler. Verimi oldukça iyi bir modül önermişsiniz aklıma takılan küçük bir soru oldu. Lion pil ortalama 3 volt ile 4.2 volt aralığında çıkış verecek. Bahsettiğiniz voltaj düşürücü olan "mini 360 voltaj regülatörünün" giriş voltajı en az 4.5 volt olmalı diyor.
  • Giriş voltajı: DC 4.5 / 23V
  • Çıkış voltajı: Dc 1V / 17V Ayarlanabilir
TP4056'nın çıkışı 5 volt'tur!

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler