Dusuk Guclu Motor Icin Yuksek Kontactor

emperorr

Üye
Katılım
23 Eki 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
2 amp lik motor icin 3.2-16 amp lik kontactor kullanilmis. Bu sekilde motor calisir diye tahmin ediyorum ama muhtemel sorunlar ne olabilir onlari kestiremiyorum. Kontactorlarin min limitleri ne icindir? Bunlarin altinda bir guc de kullanildiginda fonskiyonunda ne gibi degisiklik olur?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kontaktörün büyük seçilmiş olmasının mahzuru yok.Termik ayarını motora göre
yapın.3.2-16 dediğiniz termik ise,onu,mo-
tor akımı termiğin ortasında ! olan tiple
değiştirin.
 
Bu değerdeki kontaktör ile herhangi bir sorun yaşamazsın. Kontaktör seçimi yükün güçüne ve çektiği akıma göre seçilir. Sizin devrenizde kullanılan kontanktör akımı motorun çektiği akımdan yüksek olduğu için sorun yaşamazsınız. Tam tersi olsa idi. Motorun çektiği akım yüksek olacağından güç kontaklarının yapışması durumu olabilirdi. Bu tip durumlarla karşılaşmamak için Aşırı akım rölesi kontaktörden sonra koyulur. kontaktörün güç kontaklarının yapışması durumunda aaşırı akım çekmeye devam etmesi halinde motoru korumaya alır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst