DS18B20 devresi için kod

@FakirMaker, iş hayatımda bir kısmı akademik olsa da çoğu zaman teknik eleman olarak görev yaptım. Kimlerin doçent, profesör olduğunu gördükçe kendim de heveslenmedim değil (bahis dışı hocalarımız alınmasınlar). Gördüğüm kadarıyla maalesef akademik basamaklara ulaşan kişi, genelde kariyer basamaklarını hedefliyor. Çoğusu dış dünyada neler oluyor farkında bile değil! Olsa da önceliği başka. Hatta bazı yaşlı hocaların ders notları o kadar eskimiş ki, yıllarca aç kapa yüzünden yazılı tarihi eser sanırsın.:oops: Buradan kendilerini ne kadar güncel tuttukları az buçuk anlaşılır. Hep sistem diyoruz ya, belki de onları bu tarza iten o sistemdir. Çünkü bazı ülkeler projeleri sanayiye uygulamadan kabul etmezken, biz de şurasını değiştir, burasını değiştir al sana patates baskı yeni bir makale ve bir basamak yukarı çık. İnanın raflar makale çöğlüğünden geçilmiyor!

Yani öğrenci kendisi çabalarsa bir şeyler öğrenir. Buraya gelenler de aynı mantık, yaptır ödevi, projeyi, geç dersi al diplomayı. İŞİN TEMELİ, BU EĞİTİM VE SINAV SİSTEMİNDE, GENÇLERİ KABİLİYETLERİ VE BECERİLERİ ÇERÇEVESİNDE BAŞARILI OLUP İŞ HAYATINDA KEYİF ALACAKLARI MESLEĞİ GENELLİKLE İSABETLİ OLARAK SEÇEMİYOR OLMASI.:(
 
İnan çok daha kötülerini gördüm, hatta bu ödevlerle mezun olan bazı arkadaşlar çok yüksek makamlara geldiler şu an :) Kendi bitirme ödevim için kaynak ararken üni de yapılmış tüm ödevlerin listesine baktım içler acısıydı. %75 tamemen kopyala yapıştır, yenilenebilir kaynakların verimli kullanımı cart curt tarzında yalandan kağıt üzerinde ödevlerdi, geri kalanlar meslek lisesi seviyesindeydi aralarında çok nadir evet bu adam işini ciddiye alıyor diyebileceğim ödev vardı. Velhasıl kaynak bulamadım :) Tabi bu bahsettiğim yıl 2011 idi şimdiye kadar düzelmiştir diye umuyorum ama ülkemi biliyorsam daha da kötüye gitmiştir. Üni deki hocalardan birisine pwm için hızlı bir optokuplör biliyor musunuz dedim optokuplörü ilk defa duyduğunu söyledi. Bir diğer hoca basit transistör devrelerini anlatırken tıkandı ağladı çıktı sınıftan. Bunlar ülkemizi ileri götürecek araştırmaları yapması gereken aydın kesimimiz. Meslek liseleri hocaları üni dekilerden daha donanımlıymış gerçekten. Ellerini öpmek lazımmış vaktinden değerini bilememişiz.
Evet Hocam ben meslek lisesindeyim. Bizim okulun kendi imal ettiği patentli bi "Cebot" markalı çizgi izleyen, engelden kaçan vs bi egitim robotu var. Bi hocamız demisti ki ilk sene.universitelerde bi cok bitirme odevi bu robottan bile daha kotu basit bişidir demişti. Inanamamistim. Şimdi giderek farkediyorum da internette goruyorum adam githubdan bulduğu örnekleri bitirme projesi diye yapiyor. Yok robot vs yapanlar thingiverseden stl aliyolar. Bi çoğu benim can sıkıntısında zevk için yapmış olduğum deneme kodlarindan çok farklı degil. Sonra neden her universite okuyan is bulamiyo da soyle de böylede... Adamlar 4 yıl boyunca ne ogreniyolar anlamiyorum yaa. Sonumuz hayır olsun. Bunun için odtü istiyorum hadi inşallah.
 
Vah memleketimin haline vah.
Peki güzelde bu insanlar nasıl gidip bir fabrikadan iş isteyecek.Valla ben olsam mühendisim demeye bile utanırdım.
Bunca genç üniversite imtahanlarında yüzde bire,binde bire bu üniverisitelere girmek içinmi bu kadar çalışıyor.
Neyse gençlik moralinizi bozmayın,demekki kendi kendinizi geliştirmeniz,hatta yurtdışı bir üniversitede ilave olarak kendinize birşeyler katmanız gerekiyor.Bu sistemin suçluları sizler degilsiniz.Malum memleket aya merdiven yapmakla meşgul :)
 
Aslında kariyer, etiket önemli olsa da sonuçta insanlar maddi kazanç karşılığında bütün bu eziyetlere katlanır. Yani profesör olunca başınız göğe değmiyor. Birinin mezar taşına prof. yazarken diğerinde sadece adı yazılır. Yaşarken tabi ki karizması, prestiji, saygınlığı yadsınamaz. Ama nihayetinde tahsil veya herhangi bir eğitimle bir iş, bir meslek edinip işe koyulmak, işinize önem verip en iyi olmaya ve hak ettiğiniz maddi kazanca ulaşmak. Örnek olarak Vestel'in sahibi A.Nazif Zorlu beyin herhangi bir yüksek eğitimi olmadığını belirtmesi gibi. Bazı durumlarla diploma gerekli olsa da, bazı durumlarda sizin kabiliyetiniz, çalışmalarınız, emeğiniz öne çıkar. Bugün dünyada eğitimi hiç önemsemeyen, gereksiz zaman kaybı görenler var. Amaç şu etiketli okullarda okumak değil, yapacağınız işinize odaklanmak olmalı. Sonuçta okul tek başına sizi bir yerlere getirmez. İş, yine sizin emeğinize ve çalışmanıza bağlıdır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst