Drone GPS Konumlandırma

Öyle bir kodu açık olarak bulmak mümkün müdür bilmiyorum. Ama aşağıda iki ödev konusu var en azından size fikir verebilir...
http://acikerisim.gelisim.edu.tr/xmlui/bitstream/handle/11363/1556/588314.pdf?sequence=1&isAllowed=y
https://kasnakoglu.files.wordpress.com/2013/09/tok2014obertin.pdf
Bir de yabancı bir site var...
Belki işinize yarar...
http://www.brokking.net/ymfc-32_auto_main.html#2.0
 
Yapmak istediğim aslında bir drone'un otonom uçuş yazılımını STM32F4 ile oluşturmak. Bunu varolan bir drone yazılımını modifiye ederek de gerçekleştirebilirim sıfırdan da yaratabilirim. Her iki seçenek de uygun ancak zaman problemi olduğu için varolan açık kaynak kodlu bir yazılımı modifiye etmek daha uygun gibi görünüyor. Önceden belirleyeceğim noktalara drone'un otonom uçuş sağlaması için hangi açık kaynak kodlu yazılımı incelemeliyim? İsterseniz doküman, kaynak vs de paylaşabilirsiniz hocam
Hangi yazılımdan önce donanımı ne yapacaksınız.?
Tasarlanacak mı, hazır donanım mı kullanılacak gibi cevapları bilmek gerekli.

Açık kaynak yazılım projeleri var. Kısa bir araştırma ile sizde bulabilirsiniz. Ardupilot, Openpilot vb.
Bunların bir kısmı donanım ve yazılımı açık. Bir kısmının da sadece yazılımı açık kaynak. Donanımı satın almak zorundasınız.
Mesela ArduPilot' da hem açık kaynak hemde kapalı kaynak donanım destekleniyor.
İsterseniz donanımı da kendiniz yapabilir, istediğiniz sensörleri kullanırsınız veya STM32F4 lü bir uçuş kontrol kartını hazır olarak satın alabilirsiniz.
Sıfırdan da yaratabilirim dediğiniz için sanırım her iki şık da size uyar. Ayrıca Ardupilot waypoint/otonom kontrolde destekliyor.

STM32F4 şartından dolayı sanıyorum bu bir okul projesi/ödev. Birde drone dediğiniz nedir? Sabit kanat mı, multikopter mi, quad, hexa?

Eğer gerçekten dediğiniz gibi sıfırdan yapabilecek bilginiz varsa sorun yok.
Ama daha önce hiç uğraşmadıysanız uyarayım.
Sıfırdan tasarlamak konusunda, mesela gyro/acc sensörlerin drift hataları, manyetik sensörlerin hard/soft kalibrasyonları, filtreleme vb. hem yazılım hemde donanımda o kadar çok sorun çıkabilecek nokta varki. Çözülemez sorunlar değil ama zaman alır ve zamanda kısıtlıysa;
Asıl konu bir dronu istenilen koordinata götürmekse projenizi hazır bir platormu modifiye edip asıl konunuzla sınırlandırın. Açık kaynak bir projeyi anlamak, modifiye etmeye hazır hale gelebilmek bile ciddi zaman/emek gerektirir.

Mesela ilk olarak aklıma gelen kumanda sinyallerine müdahale etmek veya,
GPS-lock olabilen uçuş kontrol sistemine hack edilmiş GPS verisi göndermek. Gerisini uçuş kontrol kartı halleder.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst