Driver çıkışina ups baglama

Katılım
1 Nis 2013
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar çalışmakta olan bir konveyör sistemine elektrik kesintisinden etkilenmesin diye sürücü ile çalışan iki adet motora ups bağlamak istiyorum. Bunu sürücünun motor bağlantı ucuna paralel kontaktör ile baglicam. Ama aklıma şu soru geldi? Sürücünün çıkışına girisinde besleme yok iken elektrik gelmesi sürücüye zarar verir mi?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
tabikide surucu cıkıslarına zarar verirsin sürücü beslemelerini ups üzerinden versen nolur
 
O zman plc bölümüne de ups üzerinden besleme vermem gerekecek ama elimdeki ups hepsini besleyecek kadar güçlü değil.
 
ozaman bu iş yatar :)
plc bölümü dediğin cok fazla yuklenmez ki guzelce ayıklarsın dier çıkışları
 
Şöyle yapsam nasıl olur . Ups beslemesini bir kontaktör ile besleyip ups girişi sebeden besleme almadığı anda sürücü çıkışına iki adet kontaktör koysam birbirinin kapalı kontağından geçirip Şebeke kesildiği anda sürücüden motoru kontaktör ile direk ayırıp diğer kontaktör ile motoru beslesem nasıl olur?.
 
guc faktoru .....surucunun cıkısına termık koruyucu ,hamonık filtre,motor uygulaması yapılır ...ups surucu cıkısına baglamak mantıklı bır olay degıl ...ups okadar guclu degıl demıssın ..guclu olmayan ups senı nekadar ıdare edebılır?
bellı bır sure sonra jenaratör devreye gırene dek bı zamana ıhtıyacın varsa ve ups bu zaman dılımını karsılayabılırse bunu transfer devresı ıle yapabılırsın ..sebeke enerjılıyken surucuden sebeke kesılınce jen.devreye gırene dek ups motoru besleyecek tarzda bır şalt devresı ve kumandasını yapabılırsın ..ama ups kesınlıkle ıstedıgın surede senın ıhtıyacını karsılayacak kapasıtede olması şart.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,955
Kullanıcılar
449,798
Son üye
jsons

Yeni konular

Geri
Üst