Drive Monitor

samstrong

Üye
Katılım
23 Tem 2008
Mesajlar
318
Puanları
1
Konum
CMS JANT SAN.A.Ş Otomasyon Sistemleri Şefi
sorunumu açıklamadan öncelikle harkese iyi çalışmalar diliyorum. sorunum drive monitör programı ile mm420 sürücüyü haberleştiremiyor olmam. PROSEDÜR: mıcromaster 4 pc-ınverter connection kiti mm420 ye takıyorum. kablosunu ise com port ve kendi paneli üzerine takıyorum. (masa üstü bilgisayar) . programda ise empty olarak yeni sayfa açıp modeli seçiyorum. adres kısımlarına birşey yazmıyorum. programın içinden iletişim ayarlarını uss olarak ve com2 olarak ayarlıyorum. bağlan dediğimde parametre listesi çıkıyor ama durum sütununda kırmızı olarak her satıra "no connection" yazıyor. tüm çabalarıma rağmen başaramadım. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
ilginizde teşekkür ederim. fakat burada söylenen herşeyi yapmama rağmen bağlanamadım. ben usb-serial çevirici kullandım. seri portlu bilgisayar kullandım. 2 tane mm420 sürücü kullandım. tüm parametreleri denedim ama olmadı. bu dediklerimi starter programında da denedim fakat olmuyor. ne yaptıysam boş. 1 haftadır uğraşıyorum ama olmuyor işte.
 
bu programı windows7 32 bit de kullanıyordum ama pc ye ram ekledim fakat windows 7 64 bit kurdum bu purogram kurulmuyor nedenini bilen varmı
 
selam
öncelikle bağlantı kablon sağlam mı? kontrol edermisiniz
ikincisi drivemonitorde tools>online sttings>baud rate mm420 ile aynı olmalıdır.drivemonitorde settingslerde bir değişiklik yaptığın zaman programı kapatıp geri açmalısın.
ayrıca boş bir bir proje açmana gerek yok. kabloyu bağlayıp baudrate i ayarladıktan sonra drivemonitorde File>set up an USS online connection seçilir> açılan pencereden start deyince bağlı sürücüyü otomatikman bulur.
Tabii tüm bunlar drivemonitor tarafı mm420 de de kısıtlamalar olabilir.ya da sürücü çalışırken bağlanamayabilirsin.
 
drive monitorde herhangi bir ayar degistirdiginizde mutlaka kapatip yeniden acin haberleseceksiniz.. denz52 nin yazdigi gibi port ayarlarini yapip ara demen yeterli..
yada siz en iyisi birakin artik drivemonitoru "Starter" programini indirip onunla calisin..
 
kontrol kablosunun bağlandığı bir kutucuk var. bu da drive üzerine bağlanıyor. kutusundan çıktığı gibi bağlamıştım, arkasında iki tane dip switch var onlarıda resimdekine göre ayarladım ve bağlanamadım. switch ayarları ile oynadım. bağlandı. resimdekinden farklı yapıyorum ve bağlanıyorum. bu kadar basit.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst