Double-Delta Bağlantıda Nötr Topraklamak

Müh.KAAN

Üye
Katılım
19 Ağu 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
30
Herkese merhabalar,

Jeneratör sisteminde 3 faz alternatörü 1 faza dönüştürmek için Double-Delta bağlantı yapıldı. Bu bağlantıdan 220V çıkış alabilmek için double-delta'nın iki ucundan 2 faz olarak çıkış alındı. Orta nokta olan nötr noktasından çıkış alınamıyor çünkü oradan 110V okuyoruz. (Bağlantı aşağıdaki gibidir)

Burada sorunumuz şudur;
Bizim nötr noktasını topraklayarak potansiyel farkı sıfıra indirmemiz gerekiyor ancak bu bağlantıda nötr olarak kullandığımız uç aslında fazın bir tanesi. Bu durumda topraklama nasıl yapılmalıdır ?

Herkese teşekkürler.


1606715395766.png
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Konu,izole gerilim elde etmek değilse,orta
uç hariç,diğer uçlardan birisi topraklanabi-
lir.Ancak,ayrı topraklama yapmada ne gibi
sorun oluyor ?
 
Resimdeki şemada nötr noktası yok zaten. o nedenle potansiyel farkı sıfıra indirmeniz söz konusu değil. İlla topraklama yapmanız gerekiyorsa sami bey'in dedeği gibi orta hariç diğer uçlardan herhangi birini topraklarsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,639
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst