Dot matrix pic işlemcili saatte titreme sorunu

Arkadaşlar merhabalar,

Ekranı daha tam bitirmemiştim. İşler ve ev hallerinden dolayı ancak prototip olarak bir evre kurdum. Görüntü aldım. Ama şu titreme olayını çözemedim. Malesef yazılımdanda anlamıyorum. Bilgim yazılımı değiştirmeye yetmiyor.

Devre saat - sıcaklık - tarih - haftanın gününü gösteriyor. Bu titreme sadece saat görünürken oluyor. Değerli arkadaşlarımızında bahsettiği gibi sanırım saat görünürken sıcaklık bilgisini okumak istediği nedenle görüntü titriyor. Bir iki video çektim devrenin tamamlanmış hali ile ancak titreme videoda çok belli olmuyor. Kameranında tarama hzıından dolayı belli olmuyor.


 
İki neden olabilir
1- Isı sensorünü okurken sensör cevap verenek kadar 100 milisaniyede bir okuma denemesi ile döngüye girmesi, ve aynı zaman okurken 100 milisaniye beklemesi.
2- Osilatör frekansının değeri düşük seçilmesi. Ancak dahili osilatör kullanılmış ve 8 MHz ayarlanmış, bu yeterli görünüyor. 1. neden olabilir.
 
Dahili osilatör frekansını yükselttim, ekdeki dosya ile dene bakalım sonuç ne olacak.
 

Ekli dosyalar

  • UNTITLED.zip
    9.5 KB · Görüntüleme: 21
Merhabalar @kaptan_

Ilgilendiginiz icin tesekkurler. Yazilimda xt ve 8 mhz yazdigi icin devreye 8 mhz kristal taktim hatta ilk seferinde calismadi. 3 bacakli kristallerden bulmustum. Kendinden kondansatorlu olanlardan. Yeterli gelmedi bende 22 pf iki kapasitor takinca calisti.

Yani dahili osc kullanilmiyor ama yinede aksam hex kodunu yukler deneme yaparim. Harici kristali sokmeden denesem olur mu?
 
Benim dikkatimi çeken başka birşey daha oldu. 4 saniyede bir saniye değişimi yavaşlıyor. Ama güzel olmuş elinize sağlık.
 
bunun kayan yazı şeklinde olanı var mı acaba ben yapmak istiyorum....
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst