Dosyalarım siliniyor

Katılım
11 Mar 2013
Mesajlar
233
Puanları
1
Yaş
64
Merhaba arkadaşlar
Bilgisayar açılırken bir yazı çıkıyor "oturumunuz geçici olarak açıldı, bilgisayar kapandığında dosyalarınız silinecek,olay günlüğüne veya sistem yöneticine başvurun" gerçekten de bilgisayar kapanıp açıldığında dosyalar siliniyor.
Bilgisayarım ve yönetici isminin kısayolunu masaüstüne atıyorum onlarda siliniyor,sorun ne olabilir.
 
Çok büyük ihtimalle virüs (trojan) bulaşmış olmalıdır. Çünkü bu türden sürpriz direktifler (Bu dosyayı açmaya hiç yetkili değilsiniz!, bunun için sistem yöneticisiyle görüşün!,vb. yani daha önce kolayca açılan dosyalara bir blokajın konması, yönetici izniyle bunların açılmasının istenmesi) virüs bulaşmasıyla ve onun etkili olmasıyla oluyor diye biliyorum. İyi bir anti-virüs taraycıyısıyla sistemi virüslere karşı taratın, ayrıca sistem geri yüklemeden daha eski sistem kopyası kaydınız varsa onu direk geri isteyin. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Eski tarihli (kurtarma) yükleme yaptım değişen bir şey olmadı,tarama yapıcam ama pek virüs gibi gözükmüyor.Saygılar.
 
 
Linux kullanman için sana verilen gizli bir mesaj bu ;) mint ile başlayabilirsin.
 
Merhaba,
Öncelikle bu bahsettiğiniz sorunun olduğu bilgisayar domain gurubundaki bir şirket bilgisayarımı yoksa şahsi bilgisayarınız mı?
Genelde bu soru domaindeki bilgisayarlarda kullanıcınız ile başka bir bilgisayarda oturum açtığınızda meydana gelir. Aslında sorun olarak değil uyarı olarak karşılaşırsınız. Şayet şahsi bilgisayarınız ise Denetim masası kullanıcı hesaplarından (yönetici yetkisinde) yeni bir kullanıcı oluşturarak (eski oturumunuzda varsa dosyalarınızı yeni oturuma taşıyın) eski oturumunuzu silerek çözüme kavuşturabilirsiniz. Sorunun sebebi ise kullanıcı profilinde bir sebepten dolayı meydana gelen hasardan kaynaklıdır. Aslında konu biraz teferruatlı, oturup tek tek anlatmaya gerek yok. Siz yeni bir hesap açıp eskiyi sildiğinizde bu sıkıntıdan kurtulmuş olacaksınız.
 
önce silinen dosyaların uzantılarını araştır . hep aynı uzantılı dosyamı diye
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,956
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst