Dosya paylaşım siteleri neden kapanıyor

crykoray

Üye
Katılım
31 May 2010
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
35
dosyapaylasim.jpg



Amerika Birleşik Devletlerinde ortaya atılan SOPA yasasından sonra da şimdi Dosya Paylaşım Sitelerine sıra geldi.
Dünyanın en büyük dosya paylaşım sitelerinden birisi olan Mega Upload sitesinin kapatılması, sahibinin gözaltına alınması ve tüm paylaşım durmasından sonra önde gelen birçok firma ve upload sitesi de kapanma kararı aldı.Mega Upload.com adresi üzerinden yapılan incelemelerde bünyesinde birçok telif hakkı ile korunan içerik barındırdığı bilgisine ulaşan yetkililer site sunucularını ve firmasını ani bir baskınla gözaltına aldılar.Film ve müzik sektöründen başlayan bu baskın ve sonrasında firma ve site sahibinin kaçakçılık ve korsan paylaşım gibi suçlardan cezaya çarptırılması gibi konular üst üste gelince dünyaca ünlü birçok dosya paylaşım sitesi kapılarını kapatmaya başladı.
Mega Upload sitesine erişimin yasaklanması sonrasında File sonic ve Upload ed.to gibi dünyaca ünlü dosya paylaşım siteleri de artık paylaşıma izin vermeyecekleriniz, gelecek dönemde sitelerini komple kaldıracaklarınız duyurdular.
Bu haber internet dünyasına elbette ki bomba gibi düştü. Çünkü başlayan bu çözülme sonrasında piyasa da büyük bir boşluk ve elbette ki ihtiyaç doğacak gibi görünüyor.
Dosya Paylaşımı noktasında en üst sıralarda yer alan Rapid Share ise kendilerinin tamamen bir şirket olduklarını, hiçbir şekilde illegal işlerde ve paylaşımlarda bulunmadıklarını belirterek bu durumun kendilerini kapsamadığını açıkladı.
Görünen o ki internet üzerinden film ve MP3 paylaşımı yapan birçok site sıra sıra kapanacak gibi. Bunların ilk örneği Tamdosya.com adresinin kapanması olarak görülebilir.
Ülkemiz sınırları içerisinde büyük bir kitleye hitap eden site kapanan upload siteleri ve içlerinde kalan dosyaların bir daha geri konulamayacağını, diğer upload sitelerinin ise ne zaman kendilerini kapatma kararı alacaklarını bilmemeleri sebebiyle siteye içerik ekleme ve paylaşımı durdurduklarını açıkladılar.
Site kırık linklerin düzeltilmeyeceğini ve yakın dönemde sitenin tamamen kapatılacağını da belirtti.
Birçok kullanıcı için bir kazanç kapısı olan, yapılan yükleme ve indirmeler sonrasında kullanıcılara kazanç sağlayan, içerisinde binlerce yasal ya da yasal olmayan içerik barındıran bu tarz büyük dosya paylaşım sitelerinin bir bir kapanması sektörde büyük bir sorun anlamına da gelecek gibi görünüyor.
Online film izleme ve online film indirme alanlarının kısıtlanması kullanıcıların fahiş fiyatlar ödeyerek sistemlere kayıt olmalarına yada istedikleri filmleri bir türlü bulamamalarına sebep olacaktır.
Ülkemizde bu denli büyük bir dosya paylaşım sisteminin olmaması elbette ki durumun bizi etkileyeceği anlamına geliyor. Giden her yabancı kaynaklı dosya barındırma sitesi bizden birilerinin de içerisindeki dosyaları birlikte götürüyor.
Bu firmaların kapılarını kapatmaları, Rapid share sisteminin de konu hakkında açıklama yapmasından sonra gözler Hot file.com adresine çevrilmiş durumda.
Çünkü içerik ve dosya paylaşımı olarak Hot file.com adresi de şuan oldukça revaçta olan bir site.
Yakın dönemde bu firmadan da konu ile alakalı bir açıklama yapılması kuvvetle muhtemeldir.
Kısacası 2012 senesine giriş yaptığımız bu aylarda peş peşe site kapatma haberleri duymaya devam edeceğiz gibi görünüyor.
 
Birçok upload sitesi önlem olarak tüm uploaderların arşivlerini bünyelerinden sildi haberleri uçuşuyor etrafta. Uploaderlar isyanlarda... Terabytelarca dosyayı bir çırpıda silinmiş...
 
Biz internet kullanıcıları için kötü haber ancak bi yolunu bulurlar elbette
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst