dosya açma kapama

Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
31
merhaba

fopen görevi için "dosya açar" diyoruz.Ancak buradaki "dosya açmak" tam olarak ne oluyor? Sonuçta biz FILE pointer ile dosyanın adresini veriyoruz.Verdiğimiz adres üzerinden de dosyaya erişip işlem yapabilirken neden fopen gibi bir fonksiyon oluşturmuşlar? fopen in altında yatan tam mantık nedir? Açıklayabilecek var sa sevinirim
 
İşletim sistemi ile senin yazılımın arasında bir köprü kurmak için.
Aslında sen işletim sisteminden rica ediyorsun ve senin yazılımın ulaşabileceği adres alanına yüklemesini sağlamış oluyorsun.

Sonuçta disk alanı ne ise oradan fiziki okuma yapman gerekli.
 
fopen ile bir dosya açıldığı zaman, işletim sistemi, FILE structure içerisine o dosya ile ilgili bazı yan bilgiler yerleştirilir sadece. Dosyanın içeriği halen disktedir.

Sonra fread/fwrite veya fscanf/fprintf ile okuma/yazma yapıldığı zaman, işletim sistemi, ilgili verileri diskten okur veya diske yazar.

Bu konuyu günlük hayatta şöyle kafanda canlandırabilirsin. Doktora gidiyorsun ve sana ilaç yazıyor. Sonra da bir reçete kodu veriyor sana (fopen). O kod ile eczaneye gidip ilaçları alıyorsun (fread/fscanf). Veya kan örneği vereceksin. Sana bir kayıt açılıp barkod veriliyor (fopen). Sonra da o barkodu gösteriyorsun ve hemşire kan alıyor (fwrite/fprintf). Umarım mantık yapmıştır :)

Senin bahsettiğin şekilde de dosyaları erişim mekanizmaları mevcut, ama bu aşamada onlarla kafanı karıştırma. Temel konuları öncelikle iyi anlamaya bak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst