dop hmı sayısal deger girme

Katılım
20 Tem 2009
Mesajlar
53
Puanları
1
iyi çalışmalar 1 servo cekiçi motor 3 adet hidrolik presi olan bir makinada encoder dan gelen bilgiye göre çalışacak 3 adet sayısal değer gir penceresi oluşturup
1. pencereye 5
10
12
28
2. pencereye 8
13
25
45
3. pencereye 9
40
50 gibi
her pencereye birden fazla değer girebiliyor muyum ve bunu makinayı kullanacak operatör istedi zaman pencerelerdeki değer adetlerini dop ekran üzerinden değiştirebiliyormu bunun için hangi yolu izlemem gerekli şimdiden teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Öyle bi pencere yok.
Onun yerine farlı bir ayar sayfasında her pencere için kaç değer girileceği sorulup bu değer ile for next döngüsünü arka planda kullanarak gerekli sayılar alınır. Pencerenin altında sayı göster komutu ile bu değerler izlenebilir.

Bu değerler seçilerek bir işlem yapılacaksa sayı göster komutunun yanına konulacak bir butonla makro kullanarak rakamlar işleme alınabilir.

Yada sayı göster komutu yerine sayısal değer gir komutuna varsayılan değer olarak girilmiş sayılar atanarakta yapılabilir.
 
reçeteleme örneklerini araştırabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst