Dop b07s410 yavaş mı kalıyor?

wild_for

Üye
Katılım
9 Eyl 2009
Mesajlar
315
Puanları
31
Benim sistemimde 1 tane 14ss2t plc, 1 tane dop b07s410 hmi, 4 tane vfd-l serisi inverter var. İlk önce plc-hmi haberleştirdim. Sıkıntısız bir şekilde haberleşti. Sonra inverterin birini devreye aldım yine herhangi bir sıkıntı olmadan haberleşti. Ancak 2. inverteri devreye ilave ettiğimde plc ile haberleşememe hatasını ekrana getiriyor. ekrandan plc ye sinyal gönderdiğimde biraz gecikmeli olarak alıyor, ama haberleşme hatası arada bir veriyor. Ben de dopsoft/seçenekler/haberleşme ayarlarından zaman ve tekrarlama değerlerini 2 katına çıkardım. Bu sefer benim verdiğim komutları çok yavaş işleme alıyor. Daha 3. ve 4. inverterleri programa dahil bile etmedim. Onlarıda ilave edince haberleştiremeyecek miyim? Yoksa bir yerlerden ayar yapmam mı gerekiyor?

Ben hmi'dan direkt inverterlere hız bilgisi girdim. Yoksa bu hız bilgilerini hmi'den plc'ye yazıp oradan inverterlere girmelimiyim? Şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yanlış hatırlamıyorsam DOP-B07S410 modelinde tek port var ve oda RS232 portu olması lazım.
PLC'nin rs-232 girişine hmi , rs-485 girişine ise inverterleri bağlayın ve hmı üzerinden devir girip bu devri plc içerisinden invertörlere gönderin. Sorun kalmayacaktır.
 
Son düzenleme:
Peki rs-232 donanımsal bağlantısını yaptıktan PLC'de o portu açmak nasıl oluyor? Elinizde örnek bir kod ayarı veya döküman varmıydı?
 
Rs-232 ve 485 baglantisini acmak icin ayar yapmaya gerek yok sadece sürücüler icin haberlesme protokolünü ayarlamak gerekiyor program icerisinden ve inverter menüsünden o kadar.

Ekteki programda 1 adet DVP plc ile 5 adet VFD haberleşme protokol örneği mevcut bizzat kullanıyorum.
VFD ve C2000 serisi parametre ayaları program içerisinde COMMENT olarak açıklanmış durumda. inceleyin anlamadığınız yada takıldığınız yer olursa yazarsınız.
 

Ekli dosyalar

  • 1 SV2 - 5 VFD LINK Haberleşme.rar
    6.6 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst