Dongle key arizası...

Sn. Arkaplan
Makina icindeki pc bu.. Ya yazilimda yada kirmiziyla isaretledigim eepromlar icindeki bilgi okunarak dongle deki bilgi karsilastiriliyor.. Bu kiyaslama dogrulandiginda sistem devam ediyor.. Mavi ile isaretledigim yer dogrudan bir yassi kabli ile dongle aygitina bagli.. Bendeki dongle calisiyor bu kesin.. Ama icinde bir yazilim varmi bilinmiyor.. Veya tersi dongle sağlam pc epromdaki bilgi yok olmus.. Yada ikiside kayıp.. Yabanci siteyede yazdim.. Umarim bir neticeye ulasabilirim.. Bir suru isim vardi yarim kaldi hepsi.. Herseyde vardir bir hayir diyelim...
60801

Harici bir lpt kart ekleme sansim yok.. Pc ve yaninda buna benzer birkaç kart daha assagidaki resimde gorunen multibus jaklarina takiliyor...
60802
 
İlgili ülkenin sanayi veya ticaret bakanlığına mail atın.
dongle arızası cihaz arızası sayılmaz.
firmanın destek vermesini isteyin.
 
eprom siyah kılıf ( koruyucu ) olmasının nedeni var olmalı .
( silinme olabilir düşüncesi ? )


20200119_155103_2.jpg
 
Eprom uzerinde etiket vardi.. 10 yil kadar önce yirtilmis eskimis haldeydi, okunaklida degildi... Fana çok yakin oldugundan berbat olmustu.. Su anki goruntusu alkolle temizlenmis hali.. Eprom uzerinde cam bir yuva var ve ici gorunuyor.. Epromun isiga duyarli oldugunu, zarar gorebilecegini bildigimden o bantlari o zaman ben yapistirmistim..

İlgili ülkenin sanayi veya ticaret bakanlığına mail atın.
dongle arızası cihaz arızası sayılmaz.
firmanın destek vermesini isteyin.
Evet bu iyi bir fikir.. Özetle; Önce almanya ya yazdım, "eski makina bakamayiz sorunu ingiltereye bildirin" oraya yazdim hatta en azindan çalışıp çalışmadığını anlamak icin optikey dosyasini talep ettim.." son 10 yillik makinalarimizda optikey kullaniliyor.. Biz size yardimci olamiyoruz dediler" israrla devam ettim.. En son USA dan mail geldi.. "Yardimci olamiyoruz" daha sonra Türkiye mumessili iş yerime geldi.. USA onada mesaj atmis.. Gelen arkadaslarda " bize disaridan destek gelmedikce bu sorunu cozemeyiz dediler.. Onlarda hakli tabi... Neticede 25 yillik makina neyine yardim etsinler... Eskimi at çöpe.. ( yenisi 92bin euro)

Kimsede demiyoki para varmı.. ?
 
Dallas çipin kataloğundaki işleyiş diyagramlarına bakarsanız nasıl işlem yaptığını az çok anlarsınız, donanimsal değişikliklere tepki veriyor ki burada belli başlı HDD değişiminden bahsedilmiş yani dongle kurcalanma gibi algılayıp sahibi siz değilsiniz diye içindeki kodu vermiyor, başka deyişle yapması için programlandigi gibi işini yapıyor.
 
Dallas çipin kataloğundaki işleyiş diyagramlarına bakarsanız nasıl işlem yaptığını az çok anlarsınız, donanimsal değişikliklere tepki veriyor ki burada belli başlı HDD değişiminden bahsedilmiş yani dongle kurcalanma gibi algılayıp sahibi siz değilsiniz diye içindeki kodu vermiyor, başka deyişle yapması için programlandigi gibi işini yapıyor.
Sn by lent
2008 yilinda hdd degisimi yaptiştım, ozamandan bu ana kadar kadar hicbir sorun yoktu.. Yani aklima tuhaf şeyler gelmiyor degil..!! Bunlar " 25 sene sonra bu kodu sil" diye programa bir komutmu verdi ne..?
 
dongle ı biraz ısıtın. fazla değil 40-50 derece. belki içinde pil vardır ve gerilimi yükselip çalışabilir. biraz zor ihtimal fakat denemekte fayda var. belkide pili bitmiştir.
 
https://en.industryarena.com/forum/error-security-device-invalid-has-failed--70925-2.html

https://en.industryarena.com/forum/security-device-invalid-has-failed--109485.html

Security device is invalid or has failed.

“Güvenlik cihazı geçersiz veya başarısız oldu.”

Yazılım güvenlik aygıtı kaldırılmış, bozuk veya düzgün bağlanmamış.
Kontrolü kapatın ve güvenlik cihazını çıkarın.
Cihaz hasarlıysa değiştirin.

Cihazı tekrar bağlayın ve gücü açın.


Başlatma Hata Mesajları


Güç açıldıktan sonra, metin ekranında başlatma mesajları görünür. Aşağıdaki hata mesajlarında belirtilen hatalar kolayca giderilebilir.
Başlatma sırasında diğer olası mesajlar genellikle eksik veya bozuk dosyaları gösterir. Bu tür sorunların olağan çözümü dosyaları geri yüklemek veya silmektir. Bu sorunları çözme konusunda yardım için Hurco’nun servis departmanına veya distribütörün servis departmanına başvurun.

Önemli

Bir Hurco servis temsilcisini yardım için aramadan önce, her zaman güç düğmesindeki kontrolü kapatın, birkaç dakika bekleyin ve ardından tekrar açın.
“Sistem dışı disk algılandı. Herhangi bir tuşa basın."
Drive floppy sürücüsünde bir disket var. Disketi çıkarın ve gücü kapatıp tekrar açın.

“Güvenlik cihazı geçersiz veya başarısız oldu.”

Yazılım güvenlik aygıtı kaldırılmış, bozuk veya düzgün bağlanmamış. Kontrolü kapatın ve güvenlik cihazını çıkarın. Cihaz hasarlıysa değiştirin. Cihazı tekrar bağlayın ve gücü açın


SECURİTY DEVİCE İS İNVALİD OR HAS FAİLED.png


NOT : Makinayı toplamadan önce statik elektrik topraklaması , kartları temizleyin ve diğer temizlik özel işlem diyelim , silgi ile silin , kaliteli fotolar çekin çeşitli yerlerden ( uzak ve yakın çekimler ) , voltajlara bakın vs gibi )

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/20200119_113234_hdr-jpg.60735/

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/20200119_113252-jpg.60736/

https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/screenshot_20200114-130930-2-png.60703/


 

Ekli dosyalar

  • Saha Servisi Hurco1990-1999.pdf
    8.6 MB · Görüntüleme: 3
  • BAKIM VE EL KİTABI.pdf
    2 MB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
... Neticede 25 yillik makina neyine yardim etsinler... Eskimi at çöpe.. ( yenisi 92bin euro)

Kimsede demiyoki para varmı.. ?
Kapitalizm canavarının yöntemi! Garanti dolunca 10 yıllık yedek parça, desteğini bile bulmak zor. Yüzyıldır çalıştığı söylenen bir akkor ampül olayı var ya.. adamlar bakmışlar ki bu şekilde para kazanamayız, garanti süresini çıkarabilen cihazlar yapmayı başarmışlar!
Yarın satacakları ürünleri bizim cebimizdeki paraya, hatta daha kazanamadığımız paraya göz dikerek geliştiriyorlar. Bir yanda güncellenen yeni yazılım sürümleri de alttan alttan artık donanımınızın yetersiz olduğunu size işlemeye çalışıyor. Hatırlanırsa ısırılmış elma firması eski ayfonları kasti olarak yavaşlattığını kabul etmişti.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst