Donanım Kontrolü İçin Hangi Programlama Dili?

R.K

Üye
Katılım
29 May 2008
Mesajlar
114
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar. Belki daha öncede sorulmuş bir sorudur ama tam olarak istediğim şeyi bu konuda ileri düzey bilgisi olan arkadaşlardan öğrenmek istiyorum. Yapmak istediğime gelince; kendi yazdığım programa bir kamera ile görüntüyü alıp (senkron olacak) ekranda istediğim yerlere istediğim şekilleri ve yazıları yazmak. Usb joystick gibi aletlede kameranın altına yerleştirdiğim ve lensine taktığım motoru istediğim yöne hareket ettirmek.
---Öncelikli sorun görüntünün kendi yazdığım programa aktarılması (bir tv kartından veya usb kameradan olabilir).
---İkinci sorun dışarıdan bir joystick ile gelen bilgileri işlemem ve buna göre motorları yönlendirmem.

Pic ile ileri düzeyde sayılabilecek devreler yapıyorum fakat usb ile daha önce hiç çalışmadım benim içinde yeni olacak.

Hali hazırda delphi kullanıyorum ama delphi'nin donanım kontrolünde yeterli olacağını veya donanım kontrolünün zor olacağını biraz araştırarak gördüm. Eğer sizler sadece bilgisayar yazılımı değilde donanımıda bu şekilde kontrol etmek isterseniz hangi işletim sisteminde hangi dili seçerdiniz. Seçerdiniz diyorum çünkü sizlerden kullandığınız dili önermenizi değil bu işler için hangi dilin ve platformun uygun olduğunu ve sebebini de yazmanızı rica ediyorum.

Aşağıda ufak bir kamera görüntüsü var. Benim yapmak istediğimde o görüntüye anında bazı bilgiler eklemek ve dediğim gibi bazı kontrolleri yapmak. Cevaplarınız için teşekkürler...
 
Hocam zaten delphi ve C# kullanıyorum. Delphi donanım konusunda uğraştırıcı biraz. C# çok daha uygun ama onda da bu dediğimi yapacak bilgiye sahip değilim henüz.
 
c# buna en uygun dil diyebilirim. camera gibi görüntü uygulamaları için componentleri var ve programcıyı bu yüzden fazla zorlamıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst