Dokunmatik PLC Sistem Tavsiyesi

Katılım
12 Mar 2017
Mesajlar
251
Puanları
1
Yaş
48
Arkadaşlar merhaba,
bir Dokunmatik renkli ekran aracılığı ile yaklaşık 32 input 32 output kontrol etmek istiyorum. makinenin ana temelinde 2 adet enkoder bilgisi olacak. enkoder bilgisi mm ye çevrilecek. ekrandan kullanıcının belirlediği mm ye göre motorlar dönecek. Motorlar sürücü kontrollü frenli trifaze motorlar.
geri kalan input 24vdc ise buton, sensör, kontak v.s.
outputlar ise 24vdc kontaktör valf v.s.

neler tavsiye edersiniz. nasıl bir sistem şeçmeliyim? marka model ne önerirsiniz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba.Siz bunu plc ve panel ile mi yapmak istiyorsunuz?Bir çok marka plc hmi ve sürücü var.Ben iki marka tavsiye ederin.Omron ve Siemens.
Siemens olarak S71200 plc kp serisi panel(boyut size kalmış) ve g120c pn profinetli sürücü olabilir.Plc üzerindeki hazır encoder girişleri vardır.
Omron olarak NX1P plc NB serisi panel ve MX2 ETHERCAT li sürücü olabilir.Omronda ekstra olararak hızlı sayıcı kartı almanız gerekir.Omron fiyat avantajı sunar ve oldukça iyi bir yazılımı var.Her iki sistemdede iki adet 16lı input,iki adet 16lı output almanız gerekir.İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst