Dokunmatik panel ile röle çektirme

Trkylmz1

Üye
Katılım
30 Eyl 2012
Mesajlar
43
Puanları
1
Arkadaşlar daha önce hiç uygulamasına gerek duymadım ama şimdi ihtiyacım var sorun basit basit bir dokunmatik paneli pano üzerine koyup 8 tane röle çektircem buton gibi paneli arayüzünü kendim bilgisayarda sisteme göre tasarlamak istiyorum bunu nasıl yaparım şimdiden teşekkürler
 
Merhaba,
" paneli arayüzünü kendim bilgisayarda sisteme göre tasarlamak istiyorum"
İfadenize göre dokunmatik panel olarak mini tablet bir PC mi kullanacaksınız? Yanlış da anlamış olabilirim.Vereceğiniz yanıta göre çözüm yazayım.
 
Panonun ön kapagına koyabileceğim bir Dokunmatik panel olmasını istiyorum arayüzünüde kendim birkereye mahsus mesela fan motor 1 start stop motor fan motor 2 start stop vibrasyon motor 1 start stop tarzında ayarlamak istiyorum her bastıgım buton bir röle çektirsin o röle ilede kontaktör çektirmek amacım umarım anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler..
 
1 Adet 7" GMTCNT HMI ( http://www.gmtcontrol.com/tr/urunler/hmi/gop40-070et.html ), 1 Adet GMTCNT PLC ( http://www.gmtcontrol.com/tr/urunler/plc/glc-186r.html ), 1 Adet haberleşme kablosu ( http://www.gmtcontrol.com/tr/urunler/endustriyelhaberlesme/gim01-bc-3p-1-5m.html ) ve 1 Adet 24VDC güç kaynağı ile bu ihtiyacına çözüm üretirsin. Programlama destek ihtiyaçlarına teknik ekibi ile GMT yardımcı olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.
 
nextion tft LCD lerin 8 gpio çıkışlı olanları var bunları inceleyip basit giriş ve çıkışlar yapabilirsiniz.
 
nextion tft LCD lerin 8 gpio çıkışlı olanları var bunları inceleyip basit giriş ve çıkışlar yapabilirsiniz.
Bu üründe hiçbir koruyucu devre bulunmamaktadır,yani bütün giriş cıkıslar direk olarak mcu ya baglı ve enküçük bir parazit vs de bozulabiliyorlar.Kullanacak arkadasların bu konuya dikkat etmeleri ve mutlaka optik izolasyonlu bir devre ile birlikte kullanmalarını tavsiye ederim.
 
Nextion dokunmatik ekran +arduino + 8li role karti ve program bilgisiyle istediğini yapabilirsin nextion ekranın kendi arayüz programı var istediğin tasarımı ve resmi ekleyebilirsin
En son uygulamasını yaptığım örnek
 

Ekli dosyalar

  • 20190627_115418.jpg
    20190627_115418.jpg
    259.6 KB · Görüntüleme: 69

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst