DOKUM TESİSİ PLC PROGRAMLAMA YARDIMM

ferrell

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
136
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar bir dokum tesisinin mikser programını yazmam gerekiyor. bide 2 tane default recete oluşturmam gerekiyor. Daha önce dekum tesisi programıyla uğraşmış arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirmi ? Programa nerden başlicamı bilmiyorum.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ilk önce işlem sırasını ve işin nasıl yapıldığını ögrenmelisiniz onu paylaşırsanız yardımcı olurum sıze
 
bizim patron biraz ilginc bir insan. Cok yüzeysel anlatıyo.Daha öncede bu tür bir program yazmadığm için işlem sırasınıda bilemiyorum. bildiğim tek şey eski kum yeni kum bir kantara,bentonit ve kömürtozu başka bir kantara döküyor. ordanda miksere dökülüyorlar.
 
Selam,
işin teknik detayları hakkında daha fazla bilgi verir misin?

ağırlık bilgileri nasıl alacaksın? kaç vana olacak arada başka ekipmanlar var mı? bu ekipmanlar analog mu dijital mi kontrol ediliyor v.s.
 
Alakan için cok teşekkürler kanber. Ağırlık bilgilerini kantarlarından loadcelllerden alıcaz. Vana olup olmadığından emin degilim sanırım vana yok bu sistemde ya da biz bilgi almıyoruz. onun yerine kapakcıklar var. Kantarlardan ağırlık bilgilerini analog alıyoruz . mesela bentonitle kömür tuzu aynı kantara döküyor. Yeni kumla eski kum aynı kantara dökülüyo. Diğer ekipmanlar dijital olarak kontrol ediliyor.
 
şimdi mevcut sistemde anlasılan iki adet terazi sistemi vede dört adet yol var.sistemde loadcelleri plc yemi gireceksin yoksa direkt pc ilemi yapmayı düşünüyorsun acaba
 
loadceller plcle haberleşiyo. Bu bilgilere dayanarak programa nasıl başlamam gerekiyo? neresinde başlamam gerekiyo? Aklınızda bişeyler oluştumu ?
 
Şuna özellikle dikkat etmeni söyleyebilirim. bu tip sistemler her zaman önceki ve sonraki sistemleri kontrol etmek ve beklemek zorundadır. mesela tankı dolduran silolar tankın doluma hazır konuma gelmesini ve o anda örneğin kamyona boşaltım yapmadığına emin olmalı. eğer boşaltım yapılıyorsa işlem bitene kadar beklemeli. ancak bir birini etkilemeyen işler ise diğeri yapılırken hazırlık yapmak içinde akmalıdır. bu kurguyu iyi düşün derim ben sana,
 
ayrıca şuna dikkat etmen gerekir. bu tip programlar reçete mantığı da olur. adam örneğim 1.000 kg için reçete oluşturur ve kaydeder. ancak çalıştırıken eğer üretim miktarını 2.000 girerse silolardan alacağın miktarda reçetedekinin iki katı olacaktır. bu şekilde gayet şık ve esnek bir program yazabilirsin,
 
bak bu son yazdığın önemli.zaten bu recete işi kafamı karıştırıyo. bizde default olarak 2 tane recete olucak sanırım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst