Doğru Akım Şalteri

Katılım
6 May 2010
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
40
slm üzerinden alternatif akım geçirdiğimiz herhangi bir termik manyetik şalteri alternatif akımdan söküp herhangi bir doğru akım devresinde kullansak aynı değerler geçerlimidir yoksa sakıncaları nedir saygılar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selam
Kullanamzsın çünkü DC akımda akımlar yüksektir ve termik koruma diye bir şey yoktur. Sadece akım tahrikli bobinler vardır(manyetik koruma) birde yüke bağlı rezistif seri direncler (akım trafosu) vardır.
 
dc akımda akımlar yüksektir de ne demek :) birçok panoda 24 volt dc yi kesen kumanda otomatları yokmudur dıştan baktığında hepsi aynı
 
dc akımda akımlar yüksektir de ne demek :) birçok panoda 24 volt dc yi kesen kumanda otomatları yokmudur dıştan baktığında hepsi aynı

Pano DC alıcımıdır ? Yoksa kontrol ünitesimi ? DC alıcı olabilmesi için motor bobin veya rezistif yük olması gerekmektedir.
Örnek: aynı güçte 220V valf bobinimi yoksa 24 volt valfmi yüksek akım çeker?

Saygılar...
 
DC gerilimlerin kesilmesi AC ye göre çok daha zordur. Bu sebeple AC sigortalar DC de kullanılmaz. Ama 24VDC ve daha düşük gerilimlerde önerilmesede kullanılabilir.

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst