Doğalgaz borusu topraklama sorunu

mekocoder

Üye
Katılım
9 Eki 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar kolay gelsin kısaca sorunumdan söz ediyim sizlere ofis içindeki doğalgaz borusunun bileklik kısmında bir parlama oldu ve parlama olan yer karardı igdaşı aradım gelip gazı kestiler ve topraklama ölçüm raporu istediler.Ofisi 3 senedir kullanıyorum bır sorun yoktu borunun bileklik kısmı da duvarda herhangi bir kabloya değmiyor ofisin elektrik işini yapan arkadaşı aradım yanında başka biriyle geldi yanında gelen arkadaş bana kullandıgım panonun buyuk oldugunu söyledi ve ceza verdiğimi söyledi şimdi benim ne yapmam lazım 3 sene önce bağlayanın sucu değil mi ben ne anlarım (emlakçıyım) hadi onu geçtim raporu yazmak için 500 tl istedi birde panoya bir parça takacakmış onun içinde 350 tl istedi (akım kontrol sigortası gibi bişey dedi) şimdi bu fiyatlar bana biraz yüksek geldi ek olarak elektrik faturasını ve panonun resimlerini gönderiyorum konuyu yanlış yere açtıysam affola.

Parlamaya bence sebep olan şey ise kettle. Takıldığı an parlama olduğu için kettle bir daha kullanmadık ama o prizde bi sorun yok yeni kettle kullanıyorum.

IMG_1993.jpgIMG_1994.jpgIMG_1995.jpgIMG_1996.jpgIMG_1998.jpg
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yediğiniz ceza aşırı kompanzasyondan kaynaklı olmuş.Panoya takacağı parçada bu kompanzasyonun otomatik kontrolü için reaktif güç kontrol rölesi.Buraya kadar elektrikçi doğru karar vermiş bence ama bir sorununuz daha var oda topraklama.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst