Doğalgaz borularının yanından cat6 geçer mi?

harungundogdu

Usta Üye
Katılım
17 Şub 2020
Mesajlar
462
Puanları
181
Konum
Malatya
Merhaba müstakil evimde bodrumuma internet götürmek istiyorum. 20 metre mesafe ile bodruma götürdüm ama 6 7 metresinde doğalgazl borularına sardım. 220 volt elektrik götürürken 15 cm mesafe bırakmamız gerektiğini biliyorum ama cat6 için böyle bir durum var mı, sorun çıkar mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Normalde bir şey olmaz ama kabloyu boruya sarmak sağlıklı değil. Bir başka (Elektrik tesisat borusu gibi) borunun içinden geçirip o boruyu doğal gaz borusuna tutturun bana kalırsa.
 
3 boy ince kanal alıp kanal içinden götürseniz çok güzel olurdu kanalı yapıştıracak yer varsa değerlendirin derim.
 
Doğalgaz borusuna içinden akım geçsin geçmesin kablo sarılmaz ,olaki bu akım geçmeyen kabloya üzerinden akım geçen bir kablo değdi ,akım borunun üzerinde tehlike yaratır.
İstanbul'da ilk yapılan doğalgaz tesisatlarında topraklama yoktur çünkü istenmemiştir ,7-8 sene sonra hatlara topraklama istendi ve ondan sonraki doğalgaz kolon hatları topraklamalı yapıldı bu da işin diğer yüzü.Projede gaz açmada çalıştım iyi bilirim.
Tavsiye etmediğim bir durum ,boru içine kanal içine izole edin ,kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst