DLE-61 61cclik Motor için Kumanda ve Servo Önerisi

Katılım
21 Eki 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
26
Merhabalar 61cclik DLE model bir motorum var.Uçağın gövdesini kendim tasarlayacağım ve bu biraz zaman alıcak.Sabit kanatlı ve üstten kanatlı bir model düşünüyorum.Yaklaşık olarak toplam kanat açıklığım 2mt olucak.Sizlerin deneyim bilgi ve tecrübülerinize dayanak bir kaç sorum olucaktı.Sorumu sormadan önce üniversite öğrencisi olduğum için bütcem kısıtlı olduğunu belirtmek isterim.Kanatlar ve kuyruk hareketleri için 4 adet servo gerekli servoyu metal dişli istememdeki neden benzinli motorlarda plastik dişli servoların tercih edilmediğini okumuştum ve bu yüzden metal dişli servoların daha kullanışlı olacağını okumuştum.Sizlerden ricam
Kumanda ve servo önersinde bulunmanız.(motorum 180mtre yaklaşık 14kg 1800mtrde 12kg kaldırma kapasitesi görünüyor.)
Kumanda ve servo önerisinde bulunurken kumandanın ve servonun özelliklerinden bahsederseniz sizler sayesinde kumanda ve servolardaki özelliklerin neye yaradığını öğrenmiş olacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşşekkür eder iyi akşamlar dilerim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
:DHayırlı olsun hobi güzel. 2m kanat açıklığı biraz iddialı. Govde tahmini kac kg olur diyerek @serkan_48 dostumu çağırıp sorularınla bırakıyorum.
 
şöyle söyleyeyim motorun ağırlığı yaklaşık 2 kg 1kg yakıt deposu desek ortalama 3kg ağırlığı zaten olucak yukarıda da bahsettiğim gibi motorun kaldırma kapasite katalogta 12-14kg gözüküyor.Dinamometre yardımıyla motoru sabitleyip ne kadar yük kaldırabileceğine bakıcaz.8kg ağırlığı biraz geçebilir diye tahmin ediyorum uçağın kasasıyla beraber.2metre kanat açıklığını dememin nedeni izledimiz videolarda dle61 bizim motorun kasası büyüktü.Optimum kanat açıklığını anysys ve solidworkta tasarımımız bittiği sanal ortamda test ederek daha doğru sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.1.5metre de olabilir ama aklımdakini size aktarbildiysem eğer küçük çağlı bir model uçak da olmayacak.Yorumunuz ve yardımlarınız için şimiden teşekkürler. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst