Diziye sıcaklık değeri kaydetme

bestk

Üye
Katılım
12 Mar 2020
Mesajlar
97
Puanları
1
Yaş
25
Merhabalar s71200 plc için sıcaklık sensöründen 10sn boyunca okuduğum verileri her saniyede bir 10 değeri bir diziye kaydetmek istiyorum. Bu diziden o değerlerin en yüksek ve düşük değerlerini çekmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
System bitlerinden yarım saniye 1 yarım saniye 0 olan biti seçip, önüne de p_trig koy sonrasına da move komutu ile değeri taşı. Move komutunun sonrasına da bir sayıcı koy her move komutu gelip taşıma gerçekleştiğinde değeri 1 arttırsın. Move komutunun taşıma yapacağı yere de oluşturduğun dizinin sayıcıda o an ki değerine taşıttır. Örneğin array[0] yerine array[sayıcıdegeri] yazarsan move komutunun sağına, her move işleminden sonra sayıcı değeri bir arttığı için sonraki saniyede move yapacağı adres de 1 artmış olacak. Sonra max ve min komutları ile değerler arasındaki en büyük ve en küçük değerleri al.
 
Çok teşekkür ederim hocam. Peki bunu SCL ile de yapabilir miyim?
 
Yapılabilir ancak benim scl bilgim kısıtlı olduğu için nasıl olduğu konusunda yardımcı olamıycam ne yazık ki
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst