Diyotlar Hakkında... ?

Katılım
5 Eki 2010
Mesajlar
55
Puanları
1
Merhaba... Arkadaşlarben bazı nedenlerden aradığım diyotu bulamıyorum. Buda yetmiyor onun ile aynı amp. ve volt olanlarıda yok! Benim Kullanacağım diyot orjinali RL207 ( 2 amp. 1000 v) aynı değerlerde olan N4948 var ama onuda bulamadığım için elime sadece 3 amp. 2 volt bir diyot geçti ( IN5408 ) acaba bu bir sorun yaratır mı? Not: Diyot 400w bir power suply de! Teşekkürler, kolaylıklar....
 
:)

Bağladım ve denedim; öğrenmek için en iyi yol. Ve netice bir iki direnç patladı :) . Patladı dediysem çiddi ciddi patladı yani. Ama ben sadece sorun olacağını öğrendim. Bu konuda "diyoların volt - amper farkı nedir, ne işe yarar?" nereden bilgi edinebilirim?
 
hocam onlar kırılma eşikleridir 1000 ile 2 arasında 998 volt gibi bir fark yanlış anlamadıysam böyle
 
2 amperlik diyot için 1 amperlik diyotları paralel bağlayabilirsiniz.fakat diyotlarda dikkat etmeniz gereken konulardan biride diyodun hız karekteristiğidir. özellikle smps devrelerinde hızlı diyotlar kullanılır.
 
2 amperlik diyot için 1 amperlik diyotları paralel bağlayabilirsiniz.fakat diyotlarda dikkat etmeniz gereken konulardan biride diyodun hız karekteristiğidir. özellikle smps devrelerinde hızlı diyotlar kullanılır.
Bencede sizin uygulamanızda akım ve gerilimden çok dikkat etmeniz gereken parametre hızdır.
 
Demek birde hız olayı var :confused:. Peki bu konunun felsefesini öğrenmek için bana bir döküman önerebilecek var mı? Yok powersuply tamir edicem diye sigorta patlatma vs. rekoru kırıcam :)

Buarada ilk msj. da yazan diyot özelliği 2 amper 1000 volt (bir yerde tasih hatası yapmışım 2 volt yazmışımn kusura bakmayın)
 
Son düzenleme:
Hocam RL207nin özelliklerine baktığımızda alelade bir doğrultma diyodu olduğunu görüyoruz. Yani bunu kullanacağın yerde hızlı bir diyot kullanmana gerek yok. 1000V/2A herhangi bir diyot kullanabilirsin. Ama öyle görünüyor ki devrende başka sorunlar var. Trafoyu süren bir mosfet yada güç transistörü olacak. Onu kontrol et, devredeki diğer diyot ve transistörleri kontrol et. Mutlaka onlarda da bir arıza bulacaksın.
 
İlginiz için teşekkürler, çok yardımınız oluyor! 1000V/2amp. bir diyot bulmuş olsam bu konuyu açmayacaktım ama yok. Burada bazı sorunlarım var ondan deveye hendek atlatmam hatta hendeği deveden aşırmam gerekiyor. Düşün datasheet e 1000v/2amp. olan diyodu malzemeyi satanlar ağız birliği ile yok o 2 amp değil diyo bir tane adam değil. Malzemeyi vermiyolar vs.. Neyse bakacağız başka bir 1000v/2amp diyot nosu buldum onu sorayım belki alabilrim....
 
UF5408 ya da 1N5408 yoksa HER308 sorun, 3 A 1000 V diyot bulunmayan malzemeci de kapatsın gitsin açıkçası.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,155
Mesajlar
915,502
Kullanıcılar
449,900
Son üye
adidas2131

Yeni konular

Geri
Üst