Diyafon zil yardım

umit08

Üye
Katılım
2 Eyl 2007
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar diyafon subesindeki zil sinyaliyle ayrı bir role cektirmek istiyorum diyafon tesisatı hakında fazla bigim olmadıgı için bu işe ugrasan arkadasların yardımcı olmasını rica ederim
santral sistemindeki calısma prensibini sematik olarak yrdımcı olursanız ayrıyeten tessekkurlerimi iletiriiiiim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
zil sinyalı derken neyi kasteddiyorsun anlayamadım birazdaha açık yazarsan yardımcı olmaya çalışırım.
 
arkadasım benim istedigim zil butonuna basıldıgında diyafon subeden role calıstırıp baska bir yerde zilin calmasını saglayacagım
 
bu sekılde röle baglamanıza gerek yo bi sube alsanız daha ucuza gelecektır.. paralel çekilde baglarsanız sıkıntı olmaz .... eger sadece zil calsın ıstıyorsanız. subenızın hoparlöruden 2 kablo cekerek halledersınız yok ben kapıyla konusmak ıstıyorum dersenız 5 kablo cekersınız ama kapı kılıdını acamaz sadece konusursunuz saygılar..
 
daire içindeki şubenin yeşil ucu iç ve dış zil ucudur iç zilden yada dış zilden basılırsa sinyal yeşil olana gelir.
 
Arkadaşlar benim de bir sorum ve sorunum var :) NTS DİAFON sisteminde cümle kapısındaki 8 daireli binanın zil butonlarından 8 adet dönüş kablosu santralda tek kablo ile birleşip santral içinde daire sayısına göre dağılımı kendisi yapıp santral çıkışından tek kablo ile buata çıkıp her katta o kablodan dağıtımmı yapılıyor?Eğer böyle bir şey varsa kablo ve işcilikten kar edilir! AUDİ DİAFON da cümle kapısındaki her zil butonundan her kat için ayrı kablo çekip daire kapısında ki zil butonu ile paralellik sağlayıp bağlantıyı öyle yapmak mı gerekiyor????
 
haberiniz varmı bilmem ama audio yeni modelinde zil dönüş kablosu istemiyor sadece dt 8 yetiyor + görüntülüsüde aynı prensiple çalışıyor not: demiş çıraklar bile bağlayabilir:p diye
 
audio yada nade yada simge eski modellerde dt8 kullanıyordu yeni modellerde cat6 kullanımına başlandı yada tam anlamı ile basit montaj sistemine geçti rengi rengine bütün buatlar paraler baglanıp geçiliyor.

fakat eski sistemlerinde santrallerde tek zilli yada çift zilli sitemler olay daha farklı tek zilli sitemlerde santralden bir adet zil ucu çıkar hem daire iç zil butonu giriş ucuna hemde dış panel ortak ucuna çıkılır dış panelde daire dış panel dönüşü daire iç panel zil ucuna aglanır dış panele giden ortak uc birde daire içine çekilip daire zil butonu girişine baglanır çıkışı yine dış buton panelinden gelen daire içi zil ucuile birleştirilir.
çift zilli sitemlerde 2 adet zil ucu çıkar birisi dış panel ortal ucu digeri iç zil ortak ucu dış zil ortak ucu dış panele gider daire butonundan döner iç panel zil ucuna girer iç zil ucu ise iç butona baglanır çıkışı yine iç panel zil ucuna baglanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,475
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst