display

conrad87

Üye
Katılım
30 Haz 2009
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
36
arkadaşlar merhaba,
16x2 display in data bit ayağına +5v verirsek ne olur?
karttaki eprom un yanma ihtimali varmıdır?
şimdiden teşekkürler...
 
Eğer 5 V ile çalışanlardansa (ki genelde öyledir, 3.3V ile çalışanlarda vardır,) zaten bunların data pinlerine 5 v veriyoruz kullanımı böyle hiçbirşey olmaz datasheetindende kontrol edebilirsiniz, ek olarak 5V ile çalışan lcdler 3.3V ilede herzaman olmasada çalışabiliyor bunun için beslemesini yine 5V vermeniz gerekiyor tabi, sadece data pinlerini 3.3 V ile sürme durumunda çalışma ihtimalleri var. Ben 2*16 lcd nin yarısını yakmıştım ama sebebi 12V vermemdi.
 
eyvallah kardeşim saol. bi elektronikçiye gönderdik bu kartı.onlar eprom yanmış yenisinin alınması gerek deyince benim aklımada data bit e +5v verilmiş ondan mı oldu diye bi şüphe düştü.yani bu durumda sorunu başka yerde aramamız gerekiyo galiba.
 
Aslında "2*16 display neden yanar" diye konu açsanız daha fazla fikir alabilirsiniz. Kartı görmeden neden yandığını söylemek zor, ancak malzemedir belli bir ömrü vardır bozulur zamanla seçeneğide herzaman mevcut.
 
aslında soru ''eprom neden yanar''şeklinde olmalı.çünkü biz bu kartı elektronikçiye gönderdik.onlarda eprom yanmış değişmesi gerekir dediler.bende lcd display in data bit ine +5v verildiği içinmi yandı acaba diye düşündüm.
 
Benim aklım lcd ddram a gitti, yani lcd yandı demişler diye algıladım ona göre yazmışım, kusura bakmayın. Doğrudur eğer eeprom yanmışsa ona bakmak lazım.

- - - Updated - - -

Benim aklım lcd ddram a gitti, yani lcd yandı demişler diye algıladım ona göre yazmışım, kusura bakmayın. Doğrudur eğer eeprom yanmışsa ona bakmak lazım.
 
daha kesin bi şey işte.görüntü gelmediği için eprom yanmış diyolar.senin fikrin nedir bu konuda.yani data bit e +5v verince eprom yanarm ı sence?
 
Genelde 5v ile calısırlar zaten 2x16 lcd ler. Datasheete bak. voltajlar icin
ayrıca Datapinlerini direk eproma baglı oldugunu sanmam Epromdan once baska bir mikrokontrolore baglıdır diye dusunuyorum
Epromun yandıgını soyleyenlerde bizim gibi tahmin etmiş gibime geldi. Fakat sonuc olarak LCD calısıyormu Calısmıyormu onemli olan bu calısmıyorsa Eprom yanmıs, mikrokontrolor yanmıs cok ta onemli degil.

ama genede LCDnin bozuk olmama ihtimali vardır diye soruyorum

1 LCD şu an hicbir şekilde calısmıyormu ?
2 Bu LCD Daha once calısıyorduda , sonradanmı bozuldu. Yoksa sen ilk kezmi kullanmayı denedin (yani yeni ve ilk kullanılan bir LCD mi?)
3 LCD kullanma hk tecruben varmı ? (yani calıstırmayı bilmiyr ve ilk kezmi LCD ile ugrasıyorsun)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst