disaridan temiz hava veren split klimalar

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,208
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Selamlar Abilerim.oyle bir split klima varmiki disaridan temiz havayi soyudub veya isidib odaya versin.
Mesela diyelim 100%lik havanin 80% odadan 20% disaridan alib isitib veya soyudub odaya versin.Amma split klima olsun
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Eski pencere tipi klimalarda bu fonksiyon vardi. Split klimalarin hicbirinde gormedim ama bir ara yerli bir markada duydum diye hatirliyorum ama emin degilim.

Onun yerine bir cok cihazda iyonizer olur Elektrostatik filtre gibi fonksiyonlar yerlestirdiler. Ne kadar faydali oluyorsa onlarda....

Ben biraz arastirayim ama zor.
 
Faydalı deniyor ormanları oluşturan çamların da negatif ion ürettiği söyleniyor. Bir ara bu özellikte cfl lambaların reklamı yapılıyordu kap içinde sigara konur cihaz lamba çalıştırılır ve kısa sürede duman dağılıp etkisi gösterilmekteydi.
 
Benim tanıdıkta öylesi var. Markasını hatırlamıyorum. Bilgi aldığımda yazacağım. Firmalara danışırsanız onlar kendi mallarını ve rakiplerin malını bildiklerinden size doğru bilgi verirler.
 
Kanimca hikaye bu isler...

O yuksek voltaj kim bilir o dumani nasil farkli kimyasallara parcaliyor.. vardan yok etmiyor ya...
Kimya, yok olmuyor elbet iyon kazandırıp şekil değiştiriyor. Araştırın yerli kaynak az da olsa var (Serkan sözüm sana değil).
 
Eski pencere tipleride vardi. O yuzden hala amerikada en cok kullanilan urunlerdir.Daikinda bir modelinde bu ozellik var. Ururu sarara ama hangi modeli bilmiyorum . Arcelikde fresh air cikardi. Inverter klimanin uzerine montaj yapiloyor. Ic unitenin uzerine bir unite. Dis unitenin uzerine bir unite. Ara baglantisi 50 lilik girtlak hortum. Temiz havayi disdan iceri basiyor. Disda bir de filtre var. Daikinda dis unitenin üzerinde bir unite var
Ic de ise ic unitenin altinda klape var .havayi evapin altindan dogru veriyer. Ve iyonla beraber.
 
Daikin ururu sarara tipi split klimada aradığınız özellik ve aynı zamanda nem alma ve nem verme fonksiyonları var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,853
Son üye
Megaronn

Yeni konular

Geri
Üst