Dirençler,kondansatör,anahtarlarla high voltaj

guney onur

Üye
Katılım
23 Eki 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
Aşagıdaki proje elinde hazır bulunan, devre şeması bulunan, nasıl yapabilecegim konusunda fikri olan, nerede yaptırabilecegim yada nerelerden bilgi / yardım alabilecegim konusunda bilgisi olan arkadaslar, bana yardımcı olursanız cok sevinirim.
İlginize şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim..

Projenin Adı: Dirençler, kondansatörler ve anahtarlar kullanarak yüksek voltaj üretilmesi

Projenin Kapsamı: Kondansatör ve dirençlerin arka arkaya bağlanması ile bir merdiven (ladder) yapısı elde edilecek. , her hücrenin diyagonal köşelerinde normalde açık konumda bir anahtar olacaktır. Bu yapının bir ucundan bir DC voltaj uygulandığında bütün kondansatörler şarj olacaktır. Bir tetikleme sinyali yardımıyla bütün anahtarlar anı anda kapatıldığında kondansatörler seri konuma gelecek ve boydan boya oluşan voltaj kondansatörlerin voltajlarının toplamına eşit olacaktır. Böylece çok yüksek bir voltaj kısa süreli olarak elde edilecektir. Proje sırasında yapılması gerekenler: Devrede kullanılması uygun olacak direnç ve kondansatör değerlerinin tespiti, kullanılacak anahtarın tipinin tespiti (mümkün olursa BJT transistör kullanılacaktır), anahtarları harekete geçirecek bir tetikleme sinyalinin üretilmesi (NEC 555 entegresi ile yapılacak bir osilatör olabilir), devreyi kurmadan önce bilgisayarla simülasyonunun yapılması, devrenin kurulması (lehimleme ve benzeri işlemlerin yapılması), ve devrenin çalıştırılması

Gerekli Donanım/yazılım/Lab/Cihazlar
: Workbench veya PSPICE programı, 20’şer tane direnç, kondansatör, BJT transistör, bir tane 24 V DC kaynak, bir tane NEC 555 entegresi ile yapılmış osilatör.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,505
Kullanıcılar
449,901
Son üye
reisaziz34

Yeni konular

Geri
Üst