Direklere çıkmak için özel belge Varmı ?

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,067
Puanları
156
Yaş
39
Arkadaşlar selamun aleyküm herkese hayırlı işler hayırlı akşamlar diliyorum benim merak ettiğim bir şey var.

Her sokağın başında olan Alçak gerilim direkleri vardırya bu direklere ve birde Orta gerilim direkleri var seksiyoner ayırıcılarının olduğu yada olmadığı orta gerilim trafo direkleri bu iki çeşit direğe çıkmak için resmi bir belge yada bir eğitim almak gerekiyor mu gerekiyorsada hangi kurum ve kuruluştan hangi belge gereklidir ?

Her önüne gelen elektrikçi teknisyen yada usta öğretici belgesi olan yada tekniker arkadaşların bu direklere çıkabilme yetkileri varmıdır varsa müdahale hakları hangi konulardadır ?
İlgili konu hakkında bilgisi olan saygı değer abilerimden bilgi rica edecektim...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aleyküm selam arkadasım bu iş için tedaş ın verdiği E.K.A.T. belgesi almalısın. Ankara ve izmirde ki TEDAŞ Eğitim kursundan almalısın.

Ancak ben EKAT almaya geldim diye herkesi almıyorlar senin için çalıştığın ya da çalışacağın iş yerinin senin için başvurması ve kurs ücreti alarakd a benim zamanımda 3000 tl yi vermesi gerekecek. Yataklı kurs olursada 500tl daha vermelisin. Kurs süresi 3 hafta

İyi çalışmalar...
 
EKAT belgesi sadece kuvvetli akımın söz konusu olduğu durumlarda gereklidir 1000 V altı için gerekli değildir. yani AG düzeyinde çalışmak için elektrik bölümü mezunu olmak yeterlidir.
 
açılımı nedir bu ekatın ?
 
elektrik kuvvetli akım tesis lerinde çalışma belgesi demek. EKAT enerji ile ilgilenen TEDAŞ ,TEİAŞ ve EÜAŞ tarafından verilir. TEDAŞ AG ve OG , TEİAŞ ise yüksek gerilim için verir. TEDAŞ'ın vermiş olduğu EKAT belgesi ile TEİAŞ 'da çalışmanız için ekstradan eğitimi almanız gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst