Dinamoya su girerse

etkga

Üye
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
291
Puanları
6
Yaş
45
Arkadaşlar bir kuyumuz var monofaze 2hp motor ile bahce suluyoruz yagmurlardan dolayı su basınca motor su içnde kaldı bugun temizledim ama kaçak akım rölesini attırıyor, kaçak akım rölesini devre dışı bırakınca eskisi gibi çalısıyor ama motorun içi hala su dolu titredikçe çıkıyor ne yapmalıyız motor değiştirilmeli mi yoksa kaçak akım rölesiz devam eder mi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bugun imkanım yoktu yarın elektrikli süpürge ile çektiricem yada saç kurutma makinesi bi çözüm bulcaz artık
 
sökebilirsem artık vidalar hep yalama olmuş fanı bile zor açtık hatta kablo girişleri kısmını herhangi bi şase durumu yok ama kaçak akım tutmuyor kurutabildiğimiz kadar ,ama hocam çalısmasında hiçbir problem yok motorun gayette suyu basıyor
 
problem var tabi abi estağfurullah ben dönmesi suyu basması açısından dedim elektrik açıdan tabi problem var kabloları kısallttım uçlarını yenıledım hatta bir problem yok atmasının sebebı motor içi sargıların suyla temas etmesi ama ,kaçak var fakat motor gövdede elektrik gözükmüyor,topraklamamı da sağlam bakır çubukla yapmıştım sigorta da c16 ,yani Allah göstermesin olurda çarpılma durumunda topraklama sayesinde sigorta açma yapmaz mı hocam o anda yuksek akım aktıracağından
 
Fen, sanat ve teknik kuralların dışındaki "acaba idare eder mi?" veya "günü kotarır mı?" tarzındaki uygulama arayışların sonu genellikle hüsrandır. Bu nedenle size yapılan tavsiyelere kulak veriniz.
 
nedir tavsiyeniz sökeyim götüreyim mi bobinajcıya ,yenıden mı sarılsın yoksa?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst