Dinamo Yapımı Ödev

ozcan13

Üye
Katılım
12 Ocak 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba
Lise 3 ATL öğrencisiyim Fizik den dinamo yapımı ile ilgili bir ödev aldım.Ödevi araştırırken bir video gördüm jeneratör yapımı diye (Jeneratör Yapımı - YouTube) yorumlarda böyle birşey olamaz demişler üstadlara bir sorayım dedim.Böyle birşey mümkün mü?
 
hocam bu video'da adam bedava enerji diye birşeyden bahsetmişki bu işler ayrı bir tartışma konusu (bence buradaki durumda aldatmaca var aslında sistem çaktırmadan adamın kas gücünü kullanıyor)
Ancak her DC motor aslında bir dinamodurda yani milini çevirirsen elektrik elde edersin ama bu şekilde senin yaptığın bir ödev olmayacağı gibi hazır dinamo almakdan başka birşey değildir.
aslında Tübitak kendimiz yapalım köşesinde sallamalı fener yapımı var aslında yapımıda basit ama oda sanırım dinamo olmuyor çünkü çıkan akımı doğrultmak gerekli oluyor.
 
valla video gerçek arkadaşlar. mıknatıslarda neodyum mıknatısı
 
Benim dinamodan kastım şöyle bişey olcak kolu çevirmeye başladığınız zaman ışık yanmaya başlıyacak.Burdaki sizinde dediğiniz gibi free elektrik olayı.Dinamo düzenini nasıl sağlayabilirim alternatif düşünceleriniz varsa ve burda paylaşırsanız çok sevinirim.
 
herhangi bir dc motoru dinamo olarak kullanabilirsin.
motor miline bir çark sistemi ile rahatlıkla olur. bir led yaksanız bile ki çok çok rahat yanacaktır, dinamonun çalışma mantığını gösterebiirsin.

bir oyuncak araba motoru rahatlıkla iş görür.
 
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst