dinamo ile akü şarj etme

isiklili

Üye
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
35
Elimde 24 V Dc bir dinamo var . Bu dinamoyu rüzgar ile çalıştırarak akü şarj etmem gerekiyor .Dinamonun çalışması senkron olmadığı için (malum rüzgar sürekli aynı hızda esmiyor)şarj konusunda bir sorun çıkarmı.
Birde akü uzun süre şarjda kalırsa bir sorun olurmu. Yani akü dolduktan sonrada dinamo çalışmaya devam etse bir sıkıntı olurmu.
 
Dinamo zor bulunur elinizdeki alternatör olabilir. Maksimum şarj voltajı olan 28.8 voltu geçmez ise sorun çıkmaz. Şarz ünitesi veya otomatiği kullanarak garantiye alabilirsiniz.
 
Elinizdeki bir dc motor mu ? Alternatör mü ?

Etiket bilgileri nedir. 24 volt dc bir motor ve 3000 devir ise siz bu motoru bu devirlere çıkartmadan 24 volt alamazsınız yada iş yapacak güç alamazsınız. Bu arada motorun gücüde önemli. 24 volt ama kaç amper verecek buda önemli.

Eğer motor uygun dersek belli devirlerde ölçüm yapılmalı voltaj çok yükselmiyor ise kaygısız arkadaşımızında söylediği gibi sorunsuz kullanabilirsiniz. Eğer voltajınız düzensiz ise çıkışına bir voltaj düzenleyici şarj regülatörü yapılmalı.

Eğer var ise elinizdeki motorun etiket değerlerini bizimle paylaşırsanız ona gore size önerilerde bulunabiliriz.

Kolay gelsin.
 
yani işin doğrusu bağ evime rüzgardan elektrik üretmek istiyorum.Bir tane dinamo alsam (motor veya alternatör değil) bunun ile aküyü nasıl şarj ederim yani düşük devirde veya rüzgar hızına göre değişken devirlerde dönmesi sorun olurmu. bide uygun dinamo ve akü nasıl olmalıdır.
 
Dostum elinizde daha alınmış bir cihaz v.s. yoksa şu linkteki konularımızı okumanızı tavsiye ederim.

Uygulama yapan ustalarımızı deneyimlerini okuyun. Ama sabırla her sayfayı.

Bence konunuza bu bölümden devam edelim. Yolun başındasınız. Eğer bağ evinizde yılın her ayında rüzgar alıyorsanız değerlendirebilirsiniz. Bu bilgide önemli.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst