Dinamik UPS mi Statik UPS mi ?

Karara vardınızmı ?
İkna edecek ya da birini seçecek yeterli donem,bilgim yok o yüzden ne alırlarsa alsınlar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İlk seçim esnasında yapılacak yanlışlar,yol-su-elektrik olarak ! size döner.Yanlış düşünüyorsunuz.Seçimine
ortak olmadığınız ( konunuzla ilgili ) her yanlış seçim huzurunuzu ! kaçırır.Bu vesiler ile de mesleki bilgile-
rinizi artırmış olursunuz.
 
Şimdi abi her ikisi de başarılı makineler, hangi yükleri besleyeceğiz daha ucuzunu mu seçeceğiz bilmiyorum. Dinamik UPS , Statik Ups ' in 2'i katı fiyatta yer olarak da çok büyük bir alanı kaplıyor. Teknik detaylarını çok bilmediğim için bir karar veremem ben 2 ay önce mezun oldum.
 
Merhaba,
UPS konusunda nasıl bir seçim yaptınız. Bizde iki ayrı tesisimiz (3,5 MVA - 7,5 MVA) için dinamik ups düşünüyoruz ama servis ve Bakım konuları aslında biraz tedirgin ediyor.
 
Merhaba,
Konu hakkında ben de biraz katkı yapmak isterim.

Eğer 800 kVA ve üzeri güçlerde kesintisiz enerji ihtiyacı var ise Dinamik UPS (DUPS) Statik UPS'e göre avantajlı duruma geliyor. Neden? Burada SUPS akü değişim maliyetleri ve zamanla sürekli verim kaybından doğacak maliyetler süreç boyunca sizi çok yıpratıyor. Akü kalitesine göre 3 veya 5 yılda bir aküleri değiştirmeniz gerekiyor. Burada sistemdeki voltaj dalgalanma derecesine göre 12 V veya 24 V akü tercihiniz de maliyetinizi etkiliyor. Aküler baş belası ekipmanlar... Kimyasal süreç için iklimlendirme gerekiyor. 23 C optimum sıcaklık gerektiği için yıl boyunca iklimlendirme gideriniz oluyor (1600 kva için ort. 50 kwh). Akülerin biri arızalanırsa tüm grup saf dışı kalabiliyor. Alan ihtiyacı Statik UPS'te DUPS'a göre neredeyse 3 kat... SUPS kompanzasyona ek bir yük getiriyor, kapasitif basıyor. DUPS mekanik bir sistem olduğu için kompanzasyona ihtiyaç duymuyor. Ayrıca, şu çok önemli. Rolls-Royce Solutions/MTU firmasındaki DUPS hem jeneratör hem de SUPS görevi görüyor. Tek ürünle iki ürünün yapabildiğini yapıyor, merkezi bir yönetim sağlıyor. Bu büyük avantaj. Yüksek güç ihtiyaçlarında çok daha fizibıl... Yani olay 20 yıllık bir fizibilitede çok net ortaya çıkıyor. İlk yatırım maliyetine bakmak bu gibi yatırımlarda çok yanlış. İlk yatırım maliyetiyle çok geride kalmış gibi görünen DUPS, fizibiliteye bakım ve diğer operasyonel maliyetlerini döktüğünüzde size milyon Eurolar kazandırıyor. Ben Rolls Royce'taki Dinamik UPS'i çok beğendim ama tam bir bütünlük sağlamış hem motor hem UPS bir arada. Mutlaka bir inceleyin derim, adamlar zaten dünya yıldızı kalite anlamında başınız ağrımaz. HiTec çok geri kalmış gibi geldi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst