Dinamik Trafik Otomasyonu

mutual

Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
DEU EEE 4. sınıf öğrencisiyim. bitirme projesi olarak. trafik yoğunluğunu dikkate alarak trafik ışıklarını control edebilen bir otomasyon sistemi ve Scada programı yapmak istiyorum. her ışıklı kavşak için bir s7-200 kullanmayı ve ethernet modülü ilede s7-200 leri control odasındaki scada programı ile haberleştirmek istiyorum. trafik yoğunluğunuda her hat üzerinede sensör kullanarak hattan geçen araçları sayarak hesaplamayı düşünüyorum. PLC konusunda az çok bilgim var. istanbul metrosunda staj yaparken s7-200 kullanarak küçük bir güvenlik otomasyonu yapmıştım. en iyi araç sayımı için hangi sensörleri kullanmam gerektiği ve s7-200 ile ethetnet modülü kullanarak scada programını nasıl haberleştireceğim konusunda yardım almak istiyorum. okulumuzda bu konuda yardım edebilecek ne bir arkadaş nede bir hoca bulabildim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kolay gelsin mutual,
söylediğin sistemi birebir gerçekleştiren sistemler var. maliyeti arka planda düşünürsen hem küçük araç hem büyük araç trfiğini sayan ve çıkış veren sensörler var. www.sick.com.tr adresinde demoyuda hazırlamışlar, ordan bakabilirsin. yardımcı olabildiysem,.... kolay gelsin.
 
Reel time hızı bu konuda çok önemli böyle bir scada çalışması verimli olmaz kanatindeyim,bu tarz sistemler DCS 'ler ile gerçekleştirilmektir.DCS 'ler bildiğiniz gibi nano sn düzeylerinde işlem yapar ve veri izleme, haberleşme, analiz, kontrol bileşenleride o oranda hızlıdır.

Yok ben illaki bu projeyi hayata geçireceğim diyosan,sana bişey daha önereyim ;
bunun için S7 200 kullanman şart değil ise piyasada dahili ethernet portu olan bir sürü PLC piyasada mevcut.

Örneğin Vipa 313SC fiyatı 700 euro bu plcye modem yoluyla netten bağlanıp,hazırladığın scada sisteminde veya yazılım ortamında görsel hale getirebilirsin.

Kolay gelsin...
 
Dostum Arabalari Saydirma Fİkrİne KarŞiyim. SaĞlikli DeĞİl.sana Bİ Tavsİye Kirmizi IŞikta Duran AraÇ Sayisini Tahminİ Bİlgİsİnİ Alman Daha Mantikli.yanİ Kirmizi İsiktan Gerİye Dogru ReflektÖrlÜ SensÖrler Koy. Her 5 Metreye Bİr. Mesela 15 Metre Gerİdekİ SensÖrden Sİnyal Gelİyosa (20. Metredekİnden Gelmİyosa) YaklaŞik Olarak, O Arabalarin YeŞİl IŞikta GeÇmesİ Gereken Tahmİnİ SÜre 18 Sanİye Gİbİ DÜŞÜn, Sonra Bunu KavŞaktakİ DİĞer Yollar İÇİn DÜŞÜn Ve Bİr Algorİtma Çikar. Ben Bu Proje Hakkinda Bİara Baya KasmiŞtim. Ama Olmadi. Sana BaŞarilar.
 
cevaplariniz icin tesekkur ederim. kusura bakmayin size soylemeyi unuttum. bizim bolumde PLC lerle asistannin biri ilgileniyor. yapmak istedigim seyi anlattim asistana. ben bu projeyi modul projesi olarak bile vermem dedi. bizim okulda ayda bir modul projeleri olur belki bilmiyenler olabilir. hem zaten plclerde dolu gecen seneden arkadaslarinla konusmustum onlara soz verdim dedi. peki dedim onlar ne yapacakmis dedim. onlar tcp-ip protokolu kullanarak ile uzaktan kontrol yapacaklarmis dedi. hata bende zaten niye anlayacagi bir dilden acikca anlatiyorumki.... neyse benim elimde simdi bir delta plc var bitirme projesinde enerji kontroluyle alakali birsey yapabilirim yine yardima ihtiyacim olursa yine sorarim hepinize kolay gelsin...
 
Prğram üzerinde trafik ışık sinyalizasyonu yapacağım... Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim...

ARKADAŞLAR SCADA PROĞRAMLARIN DAN PROTOOL PRO PROĞRAMI ÜZERİNDE TRAFİK IŞIK SİNYALİZASYONU PROJESİ YAPACAĞIM BİLGİSİ OLAN VARSA EN YAKIN ZAMAN DA BİGİ VERİRSE SEVİNİRİM. ÇÜNKÜ OKULDA Kİ PROJEM TESLİM ETMEM LAZIM...
EMAİL:
**************

*************@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
selam arkadaşlar ben siemenss7 200 ün kursunu ve belgesini aldım ancak lian diye çin malı plc kullanıyorum proğram mantığı daha geniş trafik ışıkları gibi pekçok kendime ait proğram yaptım sizlerede başarılar diliyor, farklı pratik proğramlarınızdan haberdar olmak isterim.
 
scada proğramlarından hangi sürümü kullanıyorsun bende scada proğramı ile trafik ışık sinyalizasyon ile ilgili bir proje hazırlıyorum...Simensin s7 200 plc'si ve protool pro cs5 scada proğramını kullanıyorum...
 
Ibali bey sizden bir ricam olacak simensin scada proğramlarından prootool pro cs5 proğramını kullanabiliyor musunuz... Trafik ışık sinyalizasyonu ile ilgili bir proje hazırlayacağım...fırat üniversitesinde okumaktayım ve bu projenin en kısa zamanda teslimi olacak en kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst