Dimmer ve besleme tarfosu kullanılarak ,ayarlı adaptör yapılırsa sonuç ne olur.

hserdar

Üye
Katılım
27 Nis 2020
Mesajlar
171
Puanları
16
Yaş
63
Konum
izmir

Dimmer ile besleme ( Adaptör ) trafosuna ayarlı ac voltaj verilidigi takdirde çıkış voltajında kayıp olurmu bunu incelemeye çalıştım. dimmer kaliteli olmasına ragmen 30 dk sonra trafoyu ısıtıyor o yüzden sogutma için küçük bir pervane koyulması şart.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Dimmer denen cihaz icinde triac olur ve sorunla karsilasman nnormal.

Triac ve onu suren diac'in + ve - alternanslarda bire bir ayni tepkiyi vereceginin garantisi yoktur. Eger cok az bir farklilik dahi olursa bu durumda + ve - alternasda akan akimlar arasinda fark olusur ve transformatorden DC uzerine binmis akim akar.

Dolayisi ile DC akim hic bir ise yaramayacagindan transformatoru isitir dahasi doyuma surekleyebilir.
 
1656259835513.png
bu şemayı uygularsam güzel sonuç alınırmı yoksa yine ısınma devam edermi
 
Transformatorlerin dimmer ile calistirilmasi uygun degil. Eger illede calistirilacaksa MCU ile ozel bir yazilim gerekir (Akimin integralini sifir yapmaya calisan yazilim gerekir).

Ote yandan dimmer ile elde edilen gerilim ve akimlarin, dalga sekilleri sinusel formda olmadigi icin TRMS (True RMS) olcme ozelligi olmayan siradan olcu aletleri ile olculurse hatali olculurler.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst