Dijital Ölçü Aleti

Elinizde 2 adet prob ucun bu ölçüm için olması lazım, çünkü cihaz üzerinde 3 veya 4 adet olabilen prob değişim soketi hiç görünmüyor. Şu anda gördüm gibi. COM ve Ch Fe mA yazan delikte olmalılar, bu prob kabloları.

Kullanım kılavuzunun kondansatör ölçümü kısmında bu bilgi çok açık olarak yazar aslında. Prob uçlarıyla bu kondansatörleri (kutuplu veya kutupsuz) ölçerken önce kademeyi F harfli bölgedeki en uygun yere getirip sonra kondansatörün uçlarına direk bu probları değdirin. Ve bir süreliğine hiç oynatmayın. Cihaz kendi iç pil gerilimiyle en doğru olan bir ölçümü bu şekilde yapabilsin.

Omaj ,diyot, kısa devre ölçümü en sağdaki delik yeri ve COM ile, amper ölçümü (10 A'ya kadar) en soldaki delik yeri ve COM ile yapılabilir. Kolay gelsin.
Yardımın için teşekkür ederim hocam
 
Merhaba. Esfafurullah, hiç önemli değildir.

LbDLl0.jpg


Bir de elinizde kullanığınız bu cihazla ilgili böyle küçük bir kullanım kitapçığı bulunuyorsa "Capasitans" tablosunu, "Kapasitans Ölçümü" kısmını buradan bularak tüm bu bilgileri (Direnç ölçümünün yeri, 10 amper ölçümü, mA ölçümü yeri, vb.) çok iyi teyit edebilirsiniz. Örneğin Proskit' MT-1710 RMS'li otomatik aralıklı olan multimetede kondansatör ölçümünde kondansatör ikonlu yere getirilerek bu ölçüm yapılıyor, örneğin. Cihazdan cihaza (Modele) göre ölçüm kademesi yerinde, ikonlarında, vb. küçük bazı farklar vardır. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,486
Kullanıcılar
449,895
Son üye
HalilKonec

Yeni konular

Geri
Üst