Diş macununa ne kadar para ödüyorsunuz?

Fiyata göre yargılamamak gerek, rocs un kaliteli olmasının sebepleri burada yazılanlardan çok daha başka.

İçinde flor yok (ihtiyaç olmamasına rağmen), silis katkı yok (zımparanın hammaddesi), triclosan (antibakteriyel ve kansorejen kimyasal öyle böyle değil ciddi sıkıntılı.) v.b. yok içinde. Geçtiğimiz hafta aldım söylemesi ayıp (ciddi bir alerji durumu yaşıyorum) olmadığı zamanlar karbonat veya karbonatlı tuz kullanıyorum, ortaya efsane kötü koku çıkıyor. kötü kokuyu kapatmak için naneydi çukulataydı aromayı basıyorlar, bu sefer de çocuklar yemeye başlıyor onu. Bu adamların diş macunları yenilse de zararlı değil, çocuklar dandik veya ucuz diş macunu kullanmadığı için zeka geriliği veya Beyindeki Epifiz bezini kireç kaplamıyor, bununla alakalı yapılan en net araştırma; diş macunu alacak parası olmayan ama bulundukları habitattan (yaşadıkları ortamdan) yemek-yiyecek sağlayabilen insan toplulukları incelenmiş (güney batı afrika) bütün zencilerde pırıl dişler var kocaman kocaman. elin fransızı da inelemiş, ve işin ilginçi, koruduğu iddia edilen flor dişlerin canına okuyan bir kimyasal değilmiymiş meğerse. Flor, oksijenle tepkiye girince florür oluyor. Florürün solunması bile çok tehlikeliyken devamlı olarak alındığı zaman diş minelerinde çıkmaz lekelere, diş dökülmelerine ve eklemlerde kireçlenmelere de neden olmakta.

Öte yandan, dişi tedavi etmek demeyelim ama onarmak için ucuz veya dandy diş macunları florid kullanır, sensodyn markası vücutla uyumlu olduğunu iddia ettiği novamin basar içine, rocks ise içine hidroksiapatit basar (elmastan sonra gelen en sert madde), bu malzeme dişin yapıtaşıdır ve diş üstü temizliği ile, diş yüzeyi boşluklarının doldurulması prensibiyle rocs diş macunlarında kullanılır (rocs: remineralising oral care-ağız Bakım mineralizasyon).

Hiçbiri karbonattan güzel değil, ama karbonattan sonra insanın kendi ağzının ne kadar kötü koktuğunu farketmesi de, gapitalizmin işine acaip yaramış durumda orası da ayrı konu. Sanayi toplumunda hedef, birey 50 yaşını doldurup ölsün gitsindir, o yüzden bir ton zararlı kimyasal dolu ürünlerin sağlık bakanlığı-fda-ilaç kartelleri veya başka kurum kuruluşlar tarafından insanlara satılmasında sakınılacak hiç bir şey yoktur :) . Dünyada ucuz hiç birşey yok malesef, insan hayatından başka..


Kaynakça: http://dent.ege.edu.tr/yayinlarimiz/bitirme_tezleri/pdf/292.pdf

vikipedyadan: flor-florür-epifiz/pineal gland başlıkları

ve daha adını hatırlamadığım bir ton makale vsvs..
 
limonlu sarıkız dene ...

O sarıkız nasıl bir sodadır öyle Allah aşkına, isminden işkilendim ama gittiğim markette başka bir marka olmadığı için bir paket (6'lı) almış bulundum ama içmek ne mümkün! İçindeki gaz ile kamyon tekeri şişirsen yahut parça tesirli patlayıcı niyetine yanında taşıyıp olası hayvan saldırılarında şişeyi çalkalayıp hedefe atsan tahribat gücü fazla olacağı kanısındayım. 1 yudum alıyorsun mübarek ağzının içinde reaksiyona mı giriyor ne oluyorsa avurdunu patlatacak sanki. Açıkcası ben hiç memnun kalmadım, beypazarına devam :) Ne o öyle afedersiniz öküz ismi gibi sarıkız diye :confused:
Neyse konuya dönecek olursak @Mr_YAMYAM a katılıyorum. Kullanılan etken maddesi pahalı kimyasallar ürün fiyatlarını doğrudan etkilemekteler. Tabi birde üretim teknolojisini ve ortamını unutmamak gerekir.
 
http://www.sarikiz.com.tr/
7XBH1WYJ89R.jpg

gerçek mağden suyu bu.
M237VVH4NYY.jpg
70RUO5NM1KD.jpg
 
bir zamanlar EGYPT/kahirede bir otelde kaldım maden suyu bizler yanı türkiyede pek içmeyız sadece mide sorunu olduğunda içerız otelde kasalarla maden suyu servis edılıyor odada dolapta olmazsa olmaz içeceklerın başinda bizim kizilay maden suyu hemde türkiyeye dondum içmeyı denedım alerji yaptı heralde kararından fazla içtım tiksındım içmıyorum
 
ben para vermiyom istiyorum alıyorlar iki saat seçmekle uğraşmıyorum artık.
 
bir zamanlar EGYPT/kahirede bir otelde kaldım maden suyu bizler yanı türkiyede pek içmeyız sadece mide sorunu olduğunda içerız otelde kasalarla maden suyu servis edılıyor odada dolapta olmazsa olmaz içeceklerın başinda bizim kizilay maden suyu hemde türkiyeye dondum içmeyı denedım alerji yaptı heralde kararından fazla içtım tiksındım içmıyorum
fazla maden suyu zararlı ondan çok içmemeniz iyi olmuş... maden suyu denmesinin sebebi mineraller içermesinden çok mineralli suda zararlı zaten fazla su tüketince mineraller fazla alınınca zararlı oluyor...
 
Nerden ve kaça aldınız?

Birde tozun tamamının misvak tozu olduğundan, farklı şeylerle karıştırma olmadığından nasıl emin oluruz, varmıdır bir yolu?
Zaten ucuz bir şey olduğundan ve yenmediğinden endişeye gerek yok.
n11 den almıştım galiba. Aktarlardada olabilir. Delikleri geniş bir tuzluğun içine koydum , fırçaya dökerek kullanıyorum.
Toz misvak çubuk misvağın yerine geçmez. Çubuk misvağın iyi bakterileri çoğaltma kötü bakterileri azaltma gibi ağız florasıana faydalı özellikleri var.
Misvak kullanınca bakteriler misvak liflerinin arasına geçiyor. Tekrar kulanınca sadece sağlıklı bakteriler ağız floranıza dönüş yapıyor. Bir nevi ağız için probiyotik.
Hadis-i şerif: (Cebrail aleyhisselam,misvak kullanmayı o kadar tavsiye etti ki, misvakın farz olacağından korktum.) [İbni Mace].
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,882
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst