Dış Aydınlatma Projesi Çizerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
30
İYİ GÜNLER...
Dış aytınlatma projesinii yürütüyorum ve yeni mezunum.Projelerde dikkat etmem gereken ve bilmem gereken teknik ve idari yolları bana söyleyebilir misiniz ?
Elimde iki adet aydınlatma projesi mevcut ve yaklaşık maliyet cetvelleri birbirinden farklı üstüne üstlük bir projede 1 kv altı yer kablosu besleme hattı NYY iken diğerinde NAYY olmasını neye bağlıyorsunuz.
ACİL ,
TEŞEKÜRLER.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Öncelikle ilk işin hayırlı olsun, mesleğe hoş geldin kardeşim;

Yukarıda yazdıklarından anladığım kadarıyla sahada imalat kısmında çalışıyorsun. Dikkat etmen gereken projende seçilen armatürün doğru aplikasyona (noktaya) konulmasını sağlamak ve bağlı olduğun idarenin şartnamesine uygun bir şekilde imalatın yapılmasını sağlamalısın. Şartnamende (Tedaş veya özel ) imalatın nasıl yapılması ile ilgili kısımları dikkatlice okumalısın sahada yaptırdığın imalatın bu şartnameye uygunluğunu kontrol etmelisin.

NYY ve NAYY kablo arasında iletkenin bakır veya alüminyum olmasından dolayı maliyet farkı bulunur. Her iki kablo da 1 kV gerilim değerinde kullanılabilir. Aağıda yer alan linklerden iki kablo arasındaki farkları görebilirsin. Kolay gelsin


http://www.vatan.com.tr/urunler/alc...-kv-pvc-izoleli-bakir-iletkenli-kablolar.html

http://www.vatan.com.tr/urunler/alc...cok-damarli-aluminyum-iletkenli-kablolar.html
 
Arkadaşlar 160 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde 4 tane tünel seraya aydınlatma yapmam gerekiyor 100 watt veya 50 watt led lamba koysam nasıl olur ayrıca led lambalar renkleri nasıl gösterir etkiler mi örneğin kırmızı mor görünürmü gerçek renkleri görebilirmiyim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst