DGS Tercihi yapmadan önce dikkat edilmesi gereken birkaç şey..

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
DGS Tercihi yapmadan önce dikkat edilmesi gereken birkaç şey..
Merhaba arkadaşlar. Şu bir kaç gün içinde DGS ile geçişlerde edindiğim tecrübeleri paylaşmak istedim.
Her DGS linin hayali bir çok dersi tekrar almamak muaf olmaktır. Muaf olmak mafolmaya dönüşüyor bazen.

Bu da üniversiteden üniversiteye değişen bir şey. Bazı okullar-bölümler bir çok ders muaf ederken bazı okullar sadece en fazla Türk Dili Tarih ve bi ihtimal İngilizceyi muaf ediyor. gerekçe olarak MYO larda verilen eğitimin yetersizliğini öne sürüyorlar. Doğrudur yanlıştır bilemem ama buna hazırlıklı olun.

İkinci bir husus, mesela öncesinde Lisans bitirdiniz, sonra MYO bitirdiniz ve DGS ile geçiş yaptınız. Eğer ki muaf olmak istediğiniz dersi alalı 5 yıldan fazla olduysa , yönetmelik kararıyla bu lisansınız hiç bir işe yaramıyor. Hatta elektronik öğretmeni bir arkadaşın bile hiç bir dersini saymamışlar. O derece. Benimde fizik bölümünden derslerimi saymayacaklarını söylediler. (2007 mezunuyum).

Birde DGS ile geç gittiğiniz için ek yerleştirme bile olsa Vizelere girebilirsiniz. Mesela ben bugün kaydoldum, öteki ptesi sınavlara gireceğim :) O yüzden isterseniz dondurma hakkını kullanmayı deneyebilirsiniz. Ama gerek de yok. Eskiden intibak vardı bir dersiniz kalsa atılıyordunuz. Şuan atılma falan yok. O konuda rahatlık var eskiye göre. İyi şeylerde olmuş yani. Mesela girdiğiniz puan ile merkezi atama ile puanınız tutmak şartıyla başka bir üniversiteye geçebilirsiniz.

Özetle En güzeli DGS ile geçiş yaptığınızda sıfırdan başlamayı göze alarak tercih yapmak, muafiyetleri duydukça sevinmek :) Birde üşenmezseniz yönetmelikleri iyice okumak.

Herkese Başarılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst