Devrenin Çalışması İçin Kondansatör Şart mı?

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
438
Puanları
16
Yaş
29
Bir devreye konulan kondansatörün olup olmaması devrenin çalışmasına etki eder mi? Olmasa da devre çalışır mı? Veya elimizde aynı değerde kondansatör yoksa buna yakın değer kondansatör takabilir miyiz? Eğer takabiliyorsak ne kadar fark olmalı?
 
Kondansatorun o devredeki gorevine gore degisir. Bazen olmazsa olmazdir. Bazen degeri degissede devre calisir.
 
Etki eder. Örneğin ac-dc dönüşümde kondansatör filtre amacıyla kullanılır. Burada kullanılmazsa devre çalışır ancak çıkış gerilimi dalgalı olur. Örneğin amfi devresinde kondansatör kuplaj amaçlı kullanıldıysa orada kondansatör kullanılmazsa devre çalışmaz. AC ve DC sinyaller birbirine karışır. Belli limitler içinde farklı kondansatör kullanabilirsiniz ama bu durum tamamen kullanım yerine bağlı. Dalgalı dc gerilimi filtrelerken yakın değerde kondansatör kullanabilirsiniz. Ancak bu bir osilator devresinde kullanılan bir kondansatör ise istediğiniz frekanstaki sinyali elde etmek için tam değerinde kondansatör kullanmalısınız.
 
yerine göre değişir. mesala alçak veya yüksek geçiren filtrede gerekli. veya bir amfi devresi çıkışına bağladığın kondansatör parazitlenmeyi azaltacaktır. bunada kendin karar vermek gerekibilr
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,323
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst