Devredeki arıza

azat_

Üye
Katılım
26 Ara 2013
Mesajlar
264
Puanları
1
s.a arkadaşlar LCD ekranda tarih saat derece gün gösteren bir devre var devre çalışan bir devre daha önce çok defa yaptım her seferinde ufak tefek sorunlar çıkıyor çözmeye çalışıyorum ama bu seferkini ne yaptıysam çözemedim pice hex kodunu attım LCD paneli takıyorum ayarlamaları yaptığım zaman Ok diyor daha sonra ekranda tarih saat bilgisi yazan yerde 00 00 00 yazıyor bir tek derece gösteriyor ayrıca saniye ilerlemiyor acaba ne yapmak lazım bir fikriniz var mı ??
devre budur :
RyNl6Z.jpg
 
Dostum daha önce bu devreyi yapmadım ama saat bilgisi ds1302 ve kristal ile alakalı olacağını düşünüyorum. kontrol etmende fayda var. Düşünmüşsündür mutlaka ama parçaları varsa elinde yedek değiştir derim.

Ayrıca bazen hex atarkende sıkıntı çıkıyor. ben hex atmadan önce pic daha önce yazdırılmış ise önce silip sonra yazdırıyorum.
 
arkadaşlar devre çalışan bir devre ama böyle ufak tefek sorunlar çıkıyor evet tarih saat bilgisini DS1302 entegresi veriyor ama bu entegreyide dün yeni aldım bilmiyorum entegre mi bozuk anlamadım ? pice hex kodunu atarken silip öyle atıyorum bilmiyorum sorun nerde ???
 
Azat silvestir arkadaşın yazdığı mesajı okudunmu devrende saat entegresini beslememişsin. Eğer devreyi proteusta çizdi isen proteus beslemeyi var kabul ediyor o yuzden çizimini unutmuşsun galiba ds1302 datasheetine bak 1 nolu bacağa 5 volt ver çalıştır dene sonucu bizimle paylaşmayı unutma.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst