devrede kondansitor yokken capasitif yazarmı

Katılım
13 Kas 2009
Mesajlar
252
Puanları
1
arkadaşlar gecen kompanzenin yerini değiştirdik eskiden ana panodaydı bu pano 3ve4.katları besliyordu 1ve2.katlarıda kiraladılar bizde zemin kata aldık kompanzeyi akım trafosunuda saat çıkış kofrasına koyduk kompanzeyide burdan besledik ama normal olan kompanze de calışma düzeni değişti kondansitorleri komple devre dışı bırakıyom capasitif yazıyo anlamadım
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kompanzeyi devre dışı bırakmakla kastın rölenin enerjisini kesmek ise, yani yüm kondansatör gruplarının sigortalarını indirmeyip devre dışı bırakmaksa sorun şu olabilir. Kontakları Yapışık olarak kalmış kontaktör.

Birde şunu deneyin. Tüm kompanzasyonun elektriğini ana şalterden kesin yada herbir kondansatörün sigortalarını indirin. Kapasitif yazmanın durması gerekir.

2. bir durum ise 1. kat ve 2. kat'ta bulunanan yükler eğer kapasitif etki oluşturuyorsa(UPS, tasarruflu ampul gibi) ordan kaynaklanıyor olabilir.

saygılar...
 
kompanzenin ana şalteri inikken yazıyo.tasaruflu ampul ve ups yok
 
Gücünüz nedir, trafolu musunuz, sabit kondansatör bağlı olabilir mi?
 
Gücünüz nedir, trafolu musunuz, sabit kondansatör bağlı olabilir mi?

arkadasa katılıyorum sabıt gurubu kontrol et bırde elektronık balanslı armaturler flan varsa ondanda yapabılır devreden bır kapasıtıf yuk cekılıyor bunun nedenını bolum bolum elektrıgı ayırma sansın varsa kontrol et
 
sayaç bağlantını kontrol et ters bağladıysan endüktif yükte kapasitif sayaç yazar
 
güç kaynağı varsa kompanzenin çıkışında kapasitif yazar
 
fluoresan lambaların içinde onları kompanze etmek için yapılan kondansatörler olabilir,onlara dikkat
 
kapasitik tabiki yazar çünkü bu komp.uygulamaları kapasitifin yüzdelik sınırı geçmemesi için yapılır yoksa ceza kapıda o yüzden Hatta bazı hatalı komp.Röle saçmalıyor ve kapasitife bile geçiyor oda yapandan yada sistemden kaynaklanıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,512
Kullanıcılar
449,902
Son üye
gever3030

Yeni konular

Geri
Üst