Ders seçimi

hakmer

Üye
Katılım
25 Ocak 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
27
Sakarya üniversitesi eem 3.sınıf öğrencisiyim. Ders seçiminde 2 ders arasında kaldım.Bunlar CAM/CAD ve Aydınlatma Tekniği . Sektörde bulunan ve tecrübesi olan mühendis abilerimden veya bilgisi olan arkadaşlarımdan nedeniyle birlikte bir yardım alabilirsem sevinirim.
 
Genelde dersi kolay geçilen kim varsa onun dersi seçilir.:D

CAD/CAM dersi daha çok makinacılar içindir, hatta CAM kısmı içerik açısından elektrik mühendisliğine uzaktır.

Daha iyi yorum yapabilmemiz için ders içeriklerinide eklemen yerinde olur. Aydınlatma tekniği dersinde proje yaptırırlarsa zaten çizim yapmak zorunda kalacaksın. Ayrıca bu derste bir binanın iç tesisatının nasıl çizileceğini detaylı olarak anlatabilirler. Cevap sırası sende.:)Başarılar....

Saygılar...
 
Aydınlatma tekniği dersinde proje çizimi olucak ve dersin %35.5'lik kısmını etkiliyor.Bu arada derslerden geçmek değil de kendimi geliştirebiliceğim ve piyasada aranan kişi olmak istiyorum dolayısıyla işime en çok yarıyacak dersi seçmek istiyorum.Ders içeriklerinide ekledim yorumunu bekliyorum.Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • aydınlatma.PNG
    aydınlatma.PNG
    28.2 KB · Görüntüleme: 17
  • cad.PNG
    cad.PNG
    30.8 KB · Görüntüleme: 17
Aydınlatma Tekniği öneririm.

Saygılar....
 
Size zahmet karşılaştırarak sebebinide söylerseniz içim daha rahat olucaktır efenim.Uğraştırıyorum affola.
 
Aydınlatma tekniği meslek için daha uygun olacaktır, diğeri de önemli mesleğinize artı değer katar, çizdiğiniz çizimler için g koduyla cnc'de işleyecek bilgi birikimine ulaşırsınız, bu eem için ne sağlar, mesela bi elektronik devre tasarladıniz buna bir kutu tasarlamak ve sanayide seri üretim yaptırmak istiyorsunuz veya bir robot tasarladıniz gövde tasarlayacaksiniz,solidworks,catia gibi programlar bu biraz daha makinecilerin işi ancak sizinde öğrenmeniz faydalı olabilir.Ancak aydınlatma tekniğinde AutoCAD ile proje çizim ve hesaplamaları yapacaksınız, sizinle daha alakalı tabi eem olarak hangi branş size ağır basıyor elektronik tasarım mı elektrik vs. mı öncelikle bu önemli
 
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.Ders seçimini yaptım ve Aydınlatma Tekniğini seçtim.Meslek yönelimi olarak elektrik ve makine uyumlu,ilgili alanlarda tercih yaptım.Bu alanlarda kendimi geliştirmeyi hedefliyorum.Tavsiyelerinize her daim açığım.
 
Selamlar,

Öncelikle seçiminiz hayırlı olsun. Kendini geliştirmeye açık isen ve bu derslerden ben birşey öğrenmek istiyorum düşüncesinde isen diğer dersin notlarını, hatta mümkünse dersin hocasıyla görüşüp dersi almadan da olsa vaktin var ise derse katılma talebinde bulun. Özel sektörde bir çok şeyi bilmeni beklerler. Bİr bakarsın işine yarar. ;):)
 
Teşekkür ederim.Söylediğiniz gibi fazla bilgi göz çıkarmaz.Fakat dönemlik 9 dersim olduğu için programım sıkışık.Dediğiniz şeyi yapmakta fazlasınla güçlük çekeceğimi düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst