Derleyici hatası ccs pic c

değerli üstadım şu 2 gün içerisinde babamın vefatı nedeni ile memlekete geçtim, cenaze-defin işlemleri ile meşguldüm, bilgiler için çok teşekkür ederim.
 
Allah CC rahmet eylesin , sizleri Cennet de kavuştursun.
 
S.A.
Başın sağolsun üstadım. Allah rahmet eylesin.
 
Merhaba ben ccs c derleme yaptıgım zaman usb_cdc_init(); hatası veriryor ne yapmalıyım yardım eder misini
 
aynı sorun bende de var, o mesaj hatasını düzeltseniz bu sefer de "16f727.h" dosyasını açamıyorum mesajı alacaksanız büyük ihtimalle. Ya bir program kurulum hatası ya da yazılım dili ile kullanılan program arasında uyumsuzluk olabilir mi? Örnek ben MPLAB üzerinden bir proje deniyorum, microchip üzerinden CCS C ile uyumlu çalışması için bir dosya yükledim, (ledin yanıp sönme projesi-high/delay/low/delay şeklinde) 16f877.h dosyası okunamıyor mesajı alıyorum. Belki de dosya uzantıları ile bir sorun yaşıyorum.
Not: Biraz önce sorun düzeldi ancak şimdi de crg dosyası istiyor. Yaptığım işlem: mplab'ın "language tool suit"ine ccsc yi girmek ve doğru adımları takip etmek. Konuyu google da bulmak mümkün ya da kaynak "ccs c ile pic programlama" kitabı (belki yazar adı vermek yasaktır bilmiyorum)
Merhaba, bende aynı sorunu yaşıyorum. CCS C de unknown device type hatası alıyorum. Söylediğiniz adımları daha açık anlatır mısınız rica etsem ?
 
Merhaba, bende aynı sorunu yaşıyorum. CCS C de unknown device type hatası alıyorum. Söylediğiniz adımları daha açık anlatır mısınız rica etsem ?
ben mesajımı 2011de yazmışım aradan seneler geçti bu gün şimdi de DC'den AC üretme (inverter)programı yapmak için yeniden PIC'i araştırmaya başladım ve hata üzerine arama yaparken bu mesajı tesadüfen gördüm. Sorun şu, bir dosya üzerinde çalışıp daha sonra klasörü başka bir yerlere attığınız zaman mplab'in kafası karışıyor. Ve "yolu bulamıyor" hatası veriyor. (mesela ben fazla aramadan masa üstüne bir klasör açtım ve sorun düzeldi / köklü çözüm ise mplabdeki directory ayarını yapmak olmalı) "Unkown device" ise farklı bir durum, mesela 16f877 de olan bir özelliği 16f628 de de kullanıyorsanız ve bu özellik 16f628de yoksa bu sefer "unknown device" hatası verecektir. Ya da mplab ve pic c yüklediğiniz klasörlerin altında .h .c vb uzantılı dosyalar nerede ise oraya bakın örneğin c:/prografiles/picc/devices altında o dosya bulunmuyor da olabilir veya mplab o yolu görmüyor olabilir ayrıca mplab altındaki directoryleri ve dosyaları da inceleyin, nerede hangi dosyalar var onları incelemek lazım sizin oluşturduğunuz c dosyasında geçen device'ın olup olmadığına bakın ya ek library dosyası ya da doğrudan o device i bir yerlerden kopyalayıp yüklemek gerekir. Bir şey daha fark ettim küçük harflerde o yerine ö, ı, ü, ç(örneğin klasör adınız ELEKTRONİK ise büyük harf İ sorun yaratır, küçük harfte ise ı sorun yaratır) büyük harflerde ise İ, Ü, Ç, Ö kullanıldığı zaman da "sistem yolu bulamıyor hatası" alırsınız.
S.A.
Başın sağolsun üstadım. Allah rahmet eylesin.
Uzun zamandır siteye girmiyordum bu gün gördüm Allah Razı olsun sağol.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst